25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Μόνιμοι κάτοικοι παλιάς πόλης: «Η λαϊκή στην Μίνωος εξυπηρετεί την πλειοψηφία των κατοίκων της Παλιάς Πόλης. Δεν θέλουμε να φύγει!»

Ημερομηνία:

Ο Πολιτιστικός Συλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων, με ανακοίνωσή του τάσσρται υπέρ της παραμονής της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου στην οδό Μίνωος.

Αναφέρει σχετικά:

«Συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για την μεταφόρα της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου από την οδό Μίνωος μετά από ενστάσεις της Τροχαίας σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία επικαλείται κυκλοφοριακά προβλήματα και θέματα ασφαλείας.

Το ζήτημα που τέθηκε από την τροχαία περί «εμπόδισης διέλευσης οχήματος έκτακτης ανάγκης» κατά τις ώρες που λαμβάνει χώρα η λαϊκή αγορά δεν μας πείθει. Δεν είναι η Λαϊκή στη Μίνωος που «οδηγεί την πόλη στον γκρεμό». Η Παλιά Πόλη έχει πάγιο πρόβλημα την προσπέλαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρο, πυροσβεστική) και όχι μόνο αυτών (ιδιωτικά οχήματα, οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων), πράγμα που έχουμε θίξει επανειλημμένα και δεν έχει βρεθεί βιώσιμη λύση μέχρι σήμερα. Επίσης, δεν αναγνωρίζουμε ως πρόβλημα για τη διέλευση οχημάτων την διεξαγωγή της λαϊκής στο συγκεκριμένο σημείο, αφού υπάρχει ανοιχτός δρόμος για την κυκλοφορία αυτών από και προς το Κέντρο (οδός Δασκαλογιάννη και οδός Κύπρου).

Είναι ευθύνη της τροχαίας να ρυθμίζει την κυκλοφορία στους δρόμους ώστε να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα. Ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο, όπου παρατηρείται κάθε Σάββατο το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή. Είναι ευθύνη της Τροχαίας να έχει σχέδιο δράσης που θα ρυθμίζει και θα ελέγχει την κυκλοφορία ώστε αυτή να γίνεται ανεμπόδιστα. Δεν είναι δουλειά των παραγωγών και των εμπόρων της λαϊκής να αστυνομεύουν μόνοι τους την περιοχή, όπως ειπώθηκε.

Επίσης, ακούστηκε ότι έχουν μαζευτεί πάνω από χίλιες (1000) υπογραφές από τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης για την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς από την οδό Μίνωος, πράγμα για το οποίο ως Σύλλογος Κατοίκων δεν έχουμε καμία συμμετοχή και γνώση. Η λαϊκή στην Μίνωος εξυπηρετεί την πλειοψηφία των κατοίκων της Παλιάς Πόλης. Δεν θέλουμε να φύγει! Αν υπάρχει κάποια λίστα υπογραφών καλούμε να δημοσιοποιηθεί και να γνωστοποιηθεί σε όλους μας.

Οι λαϊκές αγορές παραδοσιακά διεξάγονται εντός των οδών των συνοικιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς. Πέρα λοιπόν από λειτουργική, η λαϊκή του Σαββάτου έχει και ιστορική σημασία. Εξυπηρετεί για δεκαετίες το σύνολο των κατοίκων της Παλιάς Πόλης, είναι η μεγαλύτερη λαϊκή των Χανίων µε περισσότερους από 150 πάγκους παραγωγών και αποτελεί πλέον στοιχείο της παράδοσης της πόλης των Χανίων.

Ως Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη μεταφορά της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου από την οδό Μίνωος. Αιτούμαστε τη διατήρησή της στο ίδιο σημείο και λήψη των απαραίτητων μέτρων από την τροχαία για την ομαλή κίνηση των οχημάτων και τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τέλος, εκφράζουμε τη στήριξή μας στο Σωματείο Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Λαϊκών Αγορών και στο Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών στο αίτημά τους για την παραμονή της υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου ως έχει.»

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο σοφός λαός και η τρικυμία στα χείλη

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Πάντοτε ενοχλούμαι όταν ακούω πολιτικούς ή δημοσιολογούντες...

Αναβιώνει η κρητική καντάδα στις Πατσίδες!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσίδων προσκαλεί στην Αναβίωση της Κρητικής...

“Την έπεσαν” σε αστυνομικούς! – Επεισόδιο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Επεισόδιο σημειώθηκε, τη νύχτα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταξύ μελών γνωστής οικογένειας και...