22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μ. Βλαζάκη: Αγωνιζόμαστε για να μη γίνει ξενοδοχείο το κτίριο της 5ης Μεραρχίας στα Χανιά

Ημερομηνία:

Αγωνιζόμαστε ώστε η σύμβαση του Πολυτεχνείου με την τουριστική εταιρία να μην υλοποιηθεί, να μη γίνει το ξενοδοχείο και το κτίριο αυτό να έχει δημόσιο χαρακτήρα, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η Μαρία Βλαζάκη αρχαιολόγος και πρώην γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού επικεφαλής της ανασκαφής, που διεξάγεται στο Καστέλι Χανίων, αναφερόμενη στη βίαιη εκκένωση της ιστορικής κατάληψης Rosa Nera από το κτίριο της 5ης Μεραρχίας, το οποίο ανήκει στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Στην Ευγενία Λουπάκη η κα Βλαζάκη εξήγησε ότι αρχικά το Πολυτεχνείο ήθελε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο χώρο για να στεγάσει Σχολή Καλών Τεχνών όταν του το ζήτησαν για να στεγάσει το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Πλέον, όπως είπε, το κραυγαλέο και το εξοργιστικό στην ιστορία αυτή είναι ότι η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου παρά την αντίδραση τεσσάρων μελών της αποφάσισε την ανανέωση – τροποποίηση του συμφωνητικού μίσθωσης του ιστορικού κτιρίου και έδωσε παράταση με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους.

Το Πολυτεχνείο αγόρασε το κτίριο με ένα συμβολικό τίμημα για τη στέγαση του και τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αγωνιζόμαστε το κτίριο αυτό να έχει δημόσιο χαρακτήρα, εξήγησε η κα Βλαζάκη.

H αρχαιολόγος εξέφρασε την αισιοδοξία της για την έκβαση της υπόθεσης λέγοντας ότι θα καταφέρουν το κτίριο να μη γίνει ξενοδοχειακή μονάδα και πως ακόμα μπορούν να το παλέψουν, καθώς το Πολυτεχνείο θα ακούσει το αίτημα των κατοίκων των Χανίων, οι οποίοι θέλουν να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του καθώς κουβαλάει βαριά κληρονομιά και έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο, αποτελεί τοπόσημο στην κορυφή του λόφου της πόλης.

Η κα Βλαζάκη τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων και η Περιφέρεια εξέφρασαν την πρόθεση τους να βοηθήσουν οικονομικά το Πολυτεχνείο για να μην γίνει ξενοδοχείο το συγκεκριμένο κτίριο και η Σύγκλητος δεν το δέχτηκε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...