14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μ. Βολουδάκης για περιφερειακά αεροδρόμια: Όσοι βουλευτές διαφωνούν, να καταψηφίσουν όταν έρθει προς κύρωση η σύμβαση στη Βουλή

Ημερομηνία:

Παρέμβαση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων έκανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά Μανούσος Βολουδάκης. Εκεί σημειώνει ότι η σύμβαση υπογράφηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακριβώς με τους ίδιους όρους που προέβλεπε ο διαγωνισμός και που έως πρόσφατα χαρακτήριζαν “ξεπούλημα”. Όμως σημειώνει και το εξής: “H διαδικασία δεν έχει τελειώσει”, λέει, και καλεί όσους βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ – ANEΛ είναι ακόμα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση να καταψηφίσουν όταν έρθει προς κύρωση η σύμβαση στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά ο κ. Βολουδάκης έγραψε τα εξής:

Για να μην ακούσουμε κι άλλα παραμύθια σε σχέση με τα αεροδρόμια:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, με την οποία εγκρίνεται η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων. (Υπογράφουν Δραγασάκης, Σταθάκης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος). Η σύμβαση θα υπογραφεί με τους ίδιους ακριβώς όρους που προέβλεπε ο διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός που οι ίδιοι άνθρωποι ως λίγο καιρό πριν χαρακτήριζαν “ξεπούλημα”. Ας σημειώσουμε δυο “λεπτομέρειες” :

1. Το ναι στην αποκρατικοποίηση οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το είχαν πει ουσιαστικά πολύ πριν το τρίτο, το δικό τους μνημόνιο. Για αυτό ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern λίγες μέρες μετά τις εκλογές είχε χαρακτηρίσει δίκαιο το τίμημα.

2. Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει. Πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να υπογράψει τη σύμβαση, και μετά η σύμβαση να περάσει από τη Βουλή. Ας μην κρυφτούν λοιπόν τίποτα “πατριώτες” του γλυκού νερού πίσω από τις 4 υπογραφές του ΦΕΚ για να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω : αν διαφωνούν, ας πουν τώρα ότι θα καταψηφίσουν όταν έρθει προς κύρωση η σύμβαση στη Βουλή !

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...