22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μ. Βολουδάκης προς Χαρδαλιά για τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στα Χανιά: «Tα κριτήρια για την απόφασή σας θα έπρεπε να παρουσιάζονται αναλυτικά»

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. ΜανούσοςΒολουδάκης, με ερώτησή του προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, θέτει το θέμα της παράτασης των ειδικών περιοριστικών μέτρων στα Χανιά. Συγκεκριμένα, ο Μ.Βολουδάκης ερωτά στη βάση ποιων κριτηρίων ελήφθη η σχετική απόφαση, καθώς τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν μικρός.

Ο Μ.Βολουδάκης τονίζει ότι πρέπει να επιβάλλονται όλα τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί, με την κατά το νόμο ορισμένη διαδικασία, ενώ προσθέτει ότι προϋπόθεση της συστράτευσης της κοινωνίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού είναι η επαρκής τεκμηρίωση των μέτρων και η παροχή της σχετικής πληροφόρησης.

Σημειώνεται ότι ο Μ.Βολουδάκης χαρακτηρίζει παράλληλα απολύτως καταδικαστέα τα μεμονωμένα περιστατικά απείθειας στην εφαρμογή των μέτρων.

Το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά

Θέμα: Ειδικά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα Χανιά

Στις 15 Σεπτεμβρίου, η ισχύς των ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Π.Ε. Χανίων παρατάθηκε ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση αυτή επεβλήθη παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων εμφανίζεται μειούμενος τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, τις πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου τα κρούσματα ήταν 13, ενώ τις πρώτες 15 του Σεπτεμβρίου τα κρούσματα ήταν 6, με την τουριστική κίνηση να είναι το ίδιο διάστημα σημαντικά μειωμένη.

Προφανώς τα επιδημιολογικά κριτήρια είναι περισσότερα και πιο σύνθετα από τον απλό αριθμό των κρουσμάτων.  Αυτά τα κριτήρια όμως θα έπρεπε να παρουσιάζονται αναλυτικά, μαζί με τη σχετική εισήγηση του αρμοδίου οργάνου, δεδομένων των σημαντικών οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ασφαλώς η πρώτη προτεραιότητα σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιβάλλονται όλα τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί με την κατά το νόμο προσδιορισμένη διαδικασία. Για να είναι όμως η κοινωνία αποτελεσματικός σύμμαχος στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού, πρέπει να είναι και επαρκώς πληροφορημένη.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα απομονωθούν και δε θα επαναληφθούν τα απολύτως καταδικαστέα μεμονωμένα περιστατικά απείθειας στην εφαρμογή των μέτρων, τα οποία έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά.

Ερωτάται ο Υφυπουργός:

  • Με ποιο σκεπτικό επεβλήθη στις 15 Σεπτεμβρίου η παράταση των μέτρων ως τις 30 Σεπτεμβρίου παρά το μικρό αριθμό κρουσμάτων το αμέσως προηγούμενο διάστημα;
  • Γιατί δεν εφαρμόσθηκε η πρακτική που εξαγγέλθηκε για ανά τριήμερο αναθεώρηση των μέτρων; Θα εφαρμοσθεί στο εξής;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...