18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Μ. Βολουδάκης στη Βουλή για μικρο-πιστώσεις και χρηματοδότηση μικρομεσαίων: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται από το δανεισμό την ίδια ώρα που οι τράπεζες ζητούν αμέσως ή εμμέσως τη στήριξη του κράτους | Βίντεο

Ημερομηνία:

Επί του νομοσχεδίου για τις μικροπιστώσεις τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Χανιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Σε σχετικό κείμενο που ανέρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει ότι:

Πριν μιλήσω για το ίδιο το νομοσχέδιο, έκανα μια σύντομη αναφορά στις πρόσφατες δυσώδεις αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του παρακράτους των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τόνισα ότι πρέπει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου για να συμπεριλάβει όλα τα πρόσωπα και τα αδικήματα που αποκαλύφθηκαν, γιατί το λόγο πρέπει να έχει τελικά η δικαιοσύνη.

Επί του νομοσχεδίου, εν περιλήψει επεσήμανα τα εξής:

▪️ Οι εταιρείες παροχής μικροπιστώσεων, η ίδρυση και λειτουργία των οποίων θεσμοθετείται με το νομοσχέδιο αυτό, μπορούν να καλύψουν μεγάλο έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας: συγκεκριμένα την αδυναμία πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το νέο θεσμό, θα δημιουργηθεί μια νέα αγορά για πιστώσεις μέχρι 25,000 ευρώ, με όρους που δε θα τις καθιστούν απαγορευτικές για τους μικρομεσαίους.

▪️ Ανέλυσα σύντομα την άποψη ότι το τραπεζικό σύστημα δε διευκολύνει τις προσπάθειες ανάταξης της οικονομίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται ουσιαστικά από το δανεισμό. Αυτό την ίδια ώρα που οι τράπεζες ζητούν αμέσως ή εμμέσως τη στήριξη του κράτους! (Όπως π.χ. με την παράταση που ζητούν στο καθεστώς του αναβαλλόμενου φόρου). Τόνισα ότι εφ’όσον οι τράπεζες ζητούν στήριξη θα πρέπει και αυτές να στηρίξουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. (Αναλυτικότερα μίλησα για αυτό το θέμα χθες στην Επιτροπή Οικονομικών – μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://bit.ly/3eBR13m)

▪️ Επεσήμανα ένα κατά την άποψή μου λάθος σημείο στο νομοσχέδιο: Μεταξύ των δικαιούχων των μικροπιστώσεων, συμπεριλαμβάνονται και αλλοδαποί αιτούντες άσυλο, πριν η αίτησή τους εγκριθεί. Τί θα συμβεί αν κάποιος έχει πάρει την πίστωση και στη συνέχεια απορριφθεί η αίτησή του παροχής ασύλου οπότε θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα; Πέραν του προφανούς παραλογισμού από οικονομικής πλευράς, επεσήμανα ότι εδώ υπάρχει κι ένας κίνδυνος: να χρηματοδοτήσει ξένο κράτος μέσω του μηχανισμού αυτού την παρουσία παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Έχοντας δει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τον κίνδυνο αυτό

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...