19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Μ. Γλέζος: «Αν η Ευρώπη μας απογοητεύσει, χρέος μας η υπεράσπιση των πολιτών»

Ημερομηνία:

Αν απογοητευτούμε, υπάρχει χρέος το οποίο ξεπερνά τη λαϊκή εντολή και αφορά στην υποχρέωση υπεράσπισης των πολιτών της χώρας, τόνισε ο Μανώλης Γλέζος. Πρόσθεσε ότι το παλιό πρόγραμμα της τρόικας έχει πεθάνει μαζί με την κυβέρνηση που το υπέγραψε

Παράλληλα, με αφορμή την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Μόσχα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει τη Μ.Τετάρτη η ιταλική ειδησεογραφική πύλη Lettera43.it, αναφέρει ότι με επιστολή του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο Αύγουστο, είχε ζητήσει από τον ρώσο πρόεδρο «να μην επιβάλει το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα».

«Δεν υπήρξε αντίδραση» πρόσθεσε ο Μ. Γλέζος, τονίζοντας ότι «στη φάση εκείνη, στην Ελλάδα υπήρχε κυβέρνηση, η οποία, έστω και αν είχε χάσει την πλειοψηφία, παρέμεινε στην εξουσία για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας, ενώ η τωρινή κυβέρνηση, ευτυχώς, είναι σαφώς διαφορετική».

Πρώτα η ΕΕ

Σε ερώτηση «αν, σε περίπτωση που η ΕΕ συνεχίσει να ζητεί τον σεβασμό του προγράμματος της τρόικας, η Αθήνα θα κοιτάξει προς Ανατολάς», ο Μ. Γλέζος απάντησε:

«Μία χώρα σε κρίση, όπως η Ελλάδα, πρέπει να βρει πρώτα από όλα λύσεις και πρέπει να το πράξει επειγόντως. Η πρώτη στην οποία πρέπει να αποταθούμε είναι, φυσικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και για τον λόγο αυτόν μιλήσαμε, πρώτα από όλα, με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Περιμένουμε να δείξουν κατανόηση».

Κληθείς να απαντήσει για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι εμμείνουν στο πρόγραμμα της τρόικας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Αν απογοητευτούμε, υπάρχει χρέος το οποίο ξεπερνά τη λαϊκή εντολή και αφορά στην υποχρέωση υπεράσπισης των πολιτών της χώρας. Το παλιό πρόγραμμα της τρόικας έχει πεθάνει μαζί με την κυβέρνηση που το υπέγραψε. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία εξαιτίας της πείνας, όπως συμβαίνει σήμερα. Και ούτε μπορούμε να ξεπεράσουμε το ποσοστό ανεργίας, το οποίο ήδη σήμερα υπερβαίνει το 25%».

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Μανώλης Γλέζος υπογραμμίζει, τέλος, ότι «η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα αποτελεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, την οποία η Γερμανία πρέπει να κατανοήσει», καλεί το Βερολίνο «να δείξει την ίδια γενναιοδωρία που επέδειξε και η Ελλάδα προς τη Γερμανία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» και διερωτάται για ποιο λόγο η Ιταλία και η Βουλγαρία εκπλήρωσαν όλες τις υποχρεώσεις τους προς την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στις πολεμικές επανορθώσεις, ενώ η Γερμανία δεν το έχει πράξει.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...