21.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Μ. Γλέζος για το ναυάγιο του Eurogroup: «Το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και της μαλακίας εστίν….»

Ημερομηνία:

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του Mega για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup και ήταν χείμαρρος. «Είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια ανάλυση. Ο λαός καταψήφισε τα δάνεια γιατί τα δάνεια, όπως έλεγε ο Μένανδρος, τους ανθρώπους δούλους ποιεί. Τους κάνει δούλους τους ανθρώπους.
Και ήρθε μετά και ο Πλούταρχος και το συμπλήρωσε με πολύ σκληρό τρόπο: Το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και της μαλακίας εστίν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ναι, έτσι ακριβώς, συμπλήρωσε ο Καμπουράκης.

«Με τους Ευρωπαίους, αν θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δάνεια που μας έδωσαν, δεν έχω καμία αντίρρηση να το συζητήσουμε. Αν αυτοί το βάλουν το θέμα. Δεν θα πάω να τους βρω εγώ. Αν θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα θα πάμε να το συζητήσουμε. Για παράδειγμα, ξεσηκώθηκε ο Ραχόι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας και χάλασε τον κόσμο και λέει αντί να δώσουν τα χρήματα για να σταματήσει η ανεργία στην Ισπανία τα έδωσαν για να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό», είπε επίσης ο Μανώλης Γλέζος.

Και πρόσθεσε: «Ποιον ελληνικό λαό; Τα έδωσε για να χρηματοδοτήσει το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Ελα δω λοιπόν Ραχόι. Ποιο ήταν το ονομαστικό δάνειο που μας έδωσες, ποιο είναι το πραγματικό δάνειο που πήραμε σαν δημόσιο, σαν ελληνικό κράτος και πόσα έχεις πάρει ως τώρα σε τοκοχρεωλύσια. Και από κει και πέρα συζητάμε. Για να δούμε ότι για τον καθένα απ’ αυτούς, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, τους έχουμε ξοφλήσει όλους».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε λέγοντας, πως, «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Βάζουμε τον λαό να πάρει πίσω την ψήφο του; Από κει ξεκινάμε. Πρέπει να καταλάβει και ο Σόιμπλε και η Μέρκελ και όλοι όσοι είναι δανειστές ότι αν επιχειρήσουν να μας εμποδίσουν να βγάλουμε τον βρόγχο από τον λαιμό του ελληνικού λαού που αγωνίζεται να περισώσει τον εαυτό του από τους δανειστές θα σπάσουν τα μούτρα τους. Αυτό έχω να πω. Καθαρά. Δεν το καταλαβαίνουν».


VIDEO-ΓΛΕΖΟΣ by realmedialive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...