17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Μ. Γλέζος: Ο Ρωμανός θύμα της ίδιας σφαίρας που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο

Ημερομηνία:

«Ο Νίκος Ρωμανός, αδιάφορο αν εκείνος το δέχεται ή όχι, είναι και ο ίδιος θύμα της ίδιας σφαίρας που σκότωσε τον φίλο του» δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος.

«Η απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του Νίκου Ρωμανού μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας. Η σιωπή δεν είναι πλέον απλώς συνενοχή, αλλά συνιστά η ίδια έγκλημα, αφού απειλείται άμεσα η ζωή ενός ανθρώπου» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Δεν κρίνουμε γιατί βρίσκεται στη φυλακή. Υπερασπιζόμαστε όμως το δικαίωμά του στη μόρφωση, το οποίο, ενώ η Πολιτεία θεωρητικά το παρέχει σε όλους τους κρατουμένους, στην πράξη το στερεί από αυτόν εκδικητικά» προσθέτει.

«Η θέση του Νίκου Ρωμανού είναι μέσα στη ζωή. Αυτήν υπερασπίζεται, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του» καταλήγει ο Μανώλης Γλέζος.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...