25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Επιστολή: “Ανησυχώ για την επόμενη ημέρα του Συνεταιρισμού μας”

Ημερομηνία:

Γενική Συνέλευση και εκλογές στα ΣΥΝΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Αξιότιμοι κύριοι .

Με πρόσκληση του ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Περιορισμένης Ευθύνης  Καταναλωτών Κρήτης  ( ΣΥΝΚΑ ) προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 6-2-2022 και ώρα 10:00 στην έδρα του συνεταιρισμού στην Επισκοπή Αγιάς Χανίων , με φυσική παρουσία. Αυτό έγινε σήμερα με τη παρουσία ελάχιστον μελών και θα γίνει επαναληπτική την ερχόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΘΕΜΑ 1ο : : Εκλογές για την ανάδειξη μελών διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου του συνεταιρισμού.

ΘΕΜΑ 2ο. Έγκριση διάσπασης με απόσχιση του κλάδου λιανικού και χονδρικού εμπορίου και εισφορά αυτού σε νέα συνιστώμενη ανώνυμη εταιρείαΈγκριση τροποποίησης του καταστατικού του  συνεταιρισμού συνεπεία της διάσπασης. Έγκριση του καταστατικού της επωφελούμενης νέας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ορισμού του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της .

ΘΕΜΑ 3ο  :Διάφορα θέματα του Συνεταιρισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Α. Για το πρώτο θέμα που αφορά το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει θέμα γιατί όπως γίνεται κάθε φορά εκλέγονται τα ίδια άτομα πολλά χρόνια τώρα.

Β. Για το δεύτερο θέμα υπάρχει άγνοια των Συνεταίρων δεδομένου ότι δεν έχουν δημοσιευτεί :

α. Η προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού  του Συνεταιρισμού  ΣΥΝΚΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, το οποίο πλέον θα ασχολείται με ταξίδια , εκδηλώσεις , ακίνητα κ. λ. π.

β.  Το καταστατικό της νέας Ανώνυμης Εταιρείας που δημιουργείται καθώς και ο τρόπος εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, «ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ),  στην οποία  μεταβιβάζονται όλα τα σούπερ μάρκετ και όλα τα περιουσιακά στοιχεία, τα γραφεία , τα καταστήματα, οι αποθήκες,  τα γραφεία, και γενικά ότι έχει σχέση με τα σούπερ μάρκετ.

Αυτά όσον αφορά τα αναγραφόμενα στη πρόσκληση η οποία δεν έχει ημερομηνία έκδοσης. Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά πως θα διατεθούν και σε ποιους οι  μετοχές της ανώνυμης εταιρείας.

Γ. Σύμφωνα με το καταστατικό του συνεταιρισμού παράγραφο 1 κάθε συνεταίρος εγγράφεται για μία μόνο μερίδα και έχει μία μόνο ψήφο. Η συνεταιριστική μερίδα μεταβιβάζεται μόνο σε συνεταίρο. ( Πως θα διατεθούν οι νέες μετοχές της ΑΕ εφ’ όσον το καταστατικό δεν το προβλέπει?)

Δ. Σύμφωνα με το καταστατικό άρθρο 7 παράγραφος 1 τα μέλη μετέχουν και ψηφίζουν στη γενική συνέλευση αυτοπροσώπως. ( πως τώρα ζητείται η ηλεκτρονική εξ’ αποστάσεως συμμετοχή ?)

Ε. Σύμφωνα με το καταστατικό άρθρο 7 παράγραφος 3 η πρόσκληση γνωστοποιείται στους συνεταίρους 7 τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της γενικής συνέλευσης, δηλαδή τουλάχιστον πριν της 31-1-2022, με τοιχοκόλληση στα γραφεία και στα καταστήματα του συνεταιρισμού.

ΣΤ. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφο 4 του καταστατικού στη τελευταία επαναληπτική συνέλευση πρέπει να είναι παρόντα τουλάχιστον 400 μέλη του συνεταιρισμού.

Ζ. Στο άρθρο 8 του καταστατικού προβλέπεται ότι (απόφαση της γενικής συνέλευσης αντίθετη με το νόμο η’ το καταστατικό είναι άκυρη αν 1 μέλος που δεν συμφώνησε αν εγείρει σχετική αγωγή εντός μηνός από την απόφαση  , καθώς και οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον). Η απόφαση ακυρότητας ισχύει έναντι όλων.

 

Και επειδή δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο πλέον, καλό θα είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον του Συνεταιρισμού μας, να ενημερωθούν πλήρως και να σπεύσουν να ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές πριν είναι πλέον αργά για το μέλλον του συνεταιρισμού. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος και ένας μέτοχος να λέει μετά τις εκλογές ότι δεν ήξερε τι ψήφισε.

Με  εκτίμηση

Εμμανουήλ  Λουτσέτης του Γεωργίου

Σμήναρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας

Παλαιό μέλος του Συνεταιρισμού Καταναλωτών Χανίων (ΣΥΝΚΑ)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ