23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Μ. Λουτσέτης: Mε μπιτόνια γίνεται η χλωρίωση του πόσιμου νερού της Ιεράπετρας;

Ημερομηνία:

Επιστολή και νέα στοιχεία κοινοποιεί ως απάντηση στον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης ο κ. Μανώλης Λουτσέτης σχετικά με την εισαγωγή και επεξεργασία του νερού ύδρευσης της Ιεράπετρας. Το θέμα θα συζητηθεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αντίδραση τόσο του Δημάρχου Ιεράπετρας όσο και του αντιδημάρχου Ύδρευσης από τις καταγγελίες που έγιναν στο Ράδιο Λασίθι αρχικά από τον κ. Λουτσέτη και στη συνέχεια τον πρώην αντιδήμαρχο Ύδρευσης κ. Ζερβάκη.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε το βίντεο:

«Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας , ζήτησε δημόσια στη πρωινή εκπομπή του ράδιο Λασίθι, στις 14-7-2016, να στείλω τις αποδείξεις που έχω για τα καταγγελόμενα από εμένα και αφορούν τη ποιότητα του πόσιμου νερού και το τρόπο της επεξεργασίας του.

Δείτε λοιπόν ( ως αρχή ) , ένα ερασιτεχνικό video που έβγαλα εγώ ο ίδιος στις 27-8-2015, δηλαδή πριν ένα χρόνο στο οποίο φαίνεται ο κόμβος του ΤΟΕΒ που είναι δίπλα στο υδραγωγείο, Ιεράπετρας.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OJHnMoJjZSY”]

Από αυτόν το κόμβο του ΤΟΕΒ , που μέχρι πρότεινος είχε μόνο νερό από τις υφάλμυρες γεμάτες χλωριόντα (700, με όριο τα 250) υποθαλάσσιες πηγές της Μαλαύρας, τώρα και άγνωστο από πότε, έχει νερό αγνώστου προέλευσης (πιθανόν ανακατεμένο φράγμα με Μαλαύρα ή και κάτι άλλο), και γεμίζει ο Δήμος Ιεράπετρας το Υδραγωγείο της πόλης , που ευρίσκεται στη θέση Περιστεράς, με μια μεγάλη σωλήνα, και έτσι έχουν εξασφαλισμένη την επάρκεια νερού από το 1994 μέχρι και σήμερα.

Πέρασαν όμως τόσα Ευρωπαϊκά προγράμματα , υποσχέσεις και «ΘΑ», και εμείς είμαστε ακόμη με το ανεπεξέργαστο επιφανειακό νερό του Φράγματος των Μπραμιανών, το οποίο 23 χρόνια τώρα πηγαίνει απευθείας μέσα στις δεξαμενές του υδραγωγείου της Ιεράπετρας, χωρίς διύλιση και με το νερό του κόμβου του ΤΟΕΒ που είναι αγνώστου προέλευσης και μπαίνει σε όλες τις δεξαμενές του υδραγωγείου χωρίς καμία επεξεργασία . Βέβαια η χλωρίωση γίνεται με …ένα ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ χλωριωτή ,που λέγεται ΠΑΓΟΥΡΑ! Τώρα για τα 40.000 και πλέον μέτρα αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης να μην μιλάμε γιατί βλάπτουμε τη τοπική κοινωνία..

Επειδή όλοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων από αυτές τις ενέργειες τους, αποφάσισαν να κάνουν χλωρίωση της δεξαμενής με μια παγούρα .Υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες .

Ερωτάτε ο Δήμος Ιεράπετρας αν είναι νόμιμη η διαδικασία πλήρωσης του Υδραγωγείου της Ιεράπετρας που φαίνεται στο σχετικό ερασιτεχνικό video.

Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τις Αρχές κάθε περιβαλλοντική πληροφορία , και όταν νομίζουν ότι κινδυνεύει η υγεία των πολιτών έχουν υποχρέωση να δημοσιοποιούν τα στοιχεία που έχουν .
Οι Αρχές έχουν υποχρέωση να απαντούν αιτιολογημένα και με σαφήνεια.

Εντός των προσεχών ημερών , και μόλις απαντηθούν τα παραπάνω θα ακολουθήσουν και άλλες αποδείξεις. Όσες επιθυμούν είναι στη διάθεση των.

Με εκτίμηση

Μανώλης Λουτσέτης
Σμηναρχος Ε.Α.(Εν Αποστρατεία)
Γρα Λυγιά Ιεράπετρας
20 -7-2016
20. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΠΡΑΜΙΑΝΩΝ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 27-8-2015
Η ΠΑΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

19. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΠΡΑΜΙΑΝΩΝ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 27-8-2015

"google ad"

radiolasithi.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ...

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα...

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν...