15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Μ. Ντουντουλάκης: Στερείται αναπτυξιακών στόχων ο προϋπολογισμός του Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

«Η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι οι κορυφαίες στιγμές ενός Δήμου. Με τις προτάσεις μας πρέπει να δείξουμε στο Δημότη, πού θέλουμε να οδηγήσουμε τον Δήμο από εδώ, δηλαδή φαίνεται ο σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής» ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πλατανιά Μ. Ντουντουλάκης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Ντουντουλάκης αναφέρει:

«Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος έργων 2015 αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι στερείται αναπτυξιακών στόχων, ότι δεν έγινε διαχωρισμός των έργων ανά δημοτική και τοπική κοινότητα.

Δεν λάβατε υπόψη σας τις εισηγήσεις των προέδρων και εκπροσώπων των κοινοτήτων, παρόλο που ο νομοθέτης προβλέπει ένα ποσοστό 30 % των πόρων για τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ξεχάσατε τους Δημότες που κατοικούν σε αυτές τις κοινότητες και ειδικότερα στις απομακρυσμένες. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην κατάτμηση των έργων που δυστυχώς συνεχίζεται, όπως και στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής, μη λαμβάνοντας υπόψη σας το συμφέρον του Δημότη.

Η ομαδοποίηση και διαδικασία διαγωνισμών των έργων είναι το ζητούμενο , διότι έτσι επιτυγχάνουμε έκπτωση και κατά συνέπεια εκτελούμε περισσότερο έργο για το Δημότη.

Αναφέρατε ότι τα ποσά των χρηματοδοτήσεων από ΚΑΠ και ΣΑΤΑ είναι λίγα και δεν σας επιτρέπουν να κάνετε μεγάλα έργα. Εμείς σας λέμε για ομαδοποίηση ιεράρχηση και αξιολόγηση των αναγκών , και να έχει γίνει μια προσέγγιση των έργων με προμελέτες και άλλα στοιχεία που να δείχνουν την κατεύθυνση που ακλουθούμε.

Όλες οι Δημοτικές Αρχές θέλουν να κάνουν έργο στον τόπο τους με περικοπές των πόρων. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Εμείς σας θέτουμε θέμα του τρόπου διαχείρισης των όσων χρημάτων λαμβάνουμε, του τρόπου παρακολούθησης και ένταξης έργων σε προγράμματα, διότι μόνο έτσι μπορούμε να δούμε ένα διαφορετικό Δήμο, ένα Δήμο να αναπτύσσεται παράλληλα με την όλη ανάπτυξη που παρουσιάστηκε λόγω τουρισμού κατά κύριο λόγο, και όχι μόνο , και από διάφορες πρωτοβουλίες σε έργα από ιδιώτες.

Επίσης θα ήθελα να πω, αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με την κεντρική εξουσία , αν πρέπει να το κάνουμε, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο, και εφόσον βεβαίως έχουμε συμφωνήσει εμείς, ότι θα είμαστε παρόντες σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 20ης Οκτωβρίου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και στη συνεδρίαση της 7ης Νοεμβρίου , την μετά της διαμόρφωση του προϋπολογισμού και μετά την ενσωμάτωση του σχεδίου προϋπολογισμού στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφερθήκαμε στα προβλήματα που παρατηρούμε .

Παραδείγματος χάριν , διαφωνήσαμε με τις αυτεπιστασίες με την κατανομή πόρων του Δρυμού της Σαμαριάς και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Διαφωνούμε με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται ορισμένοι εργαζόμενοι και βέβαια με τις παράνομες προσλήψεις προσωπικού , τη διαχείριση απορριμμάτων κ.α.

Η δημοτική αρχή περιορίζεται στο ρόλο του Διαχειριστή και δεν διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση και όραμα για τον τόπο. Η γενικότερη λειτουργία του Δήμου χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια καθώς δε λείπουν οι απευθείας αναθέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι υπάρχουν μικροεργολαβοι που έχουν εργαστεί σε διάφορες εργασίες στον Δήμο και δεν έχουν πληρωθεί και από ότι λέγεται δεν έχουν εκδώσει ούτε φορολογικά στοιχεία, και δυστυχώς είναι στην αναμονή .

Είναι φανερό ότι η Δημοτική αρχή δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες και δεν μάχεται όσο θα έπρεπε για το Δήμο και τους Δημότες του. Για όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερα ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ τον προϋπολογισμό».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...