23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Μ. Σκουλάκης: Χρηματοδότηση κοινωνικών δομών Δήμων μέσω αδιάθετων πόρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

Ημερομηνία:

Τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής» – μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το δίκτυο των κοινωνικών δομών των Δήμων όλης της χώρας – με τη μεταφορά μη απορροφημένων/αδιάθετων κοινοτικών πόρων από διάφορα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ ζητά ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και η οποία κοινοποιείται στη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Υπουργείου Εργασίας, κα. Α. Δαλλαπόρτα.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων «το πρόγραμμα «ΕναρμόνισηςτηςΟικογενειακής καιΕπαγγελματικήςΖωής»μέσωτουοποίουχρηματοδοτείταιτοδίκτυοτωνκοινωνικώνδομών των Δήμων όλης της χώρας, έχει αξιοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” με συνέπεια η λειτουργία των πολύ σημαντικών αυτών δομών να βρίσκεται “μετέωρη” για το νέο σχολικό έτος».

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών των Δήμων ο  κ. Σκουλάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό όπως εξετάσει τη δυνατότηταμεταφοράς μηαπορροφημένων/αδιάθετωνπόρων από άξονες άλλων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, στο Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

«Με τη μεταφορά μη απορροφημένων/αδιάθετων κοινοτικών πόρων (σε 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αναγκαία χρηματοδότηση) θα μπορέσει να διασφαλιστεί για την επόμενη διετία – και μέχρι την εφαρμογή του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) – η χρηματοδότηση του δικτύου των κοινωνικών δομών των δήμων, η εξυπηρέτηση 193.000 ωφελουμένων και η απασχόληση 21.000 εργαζομένων σ’ αυτές» καταλήγει ο Δήμαρχος Χανίων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...