15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νάσος Ηλιόπουλος: Το καθεστώς Μητσοτάκη συντονίζει τις παρακολουθήσεις

Ημερομηνία:

Αμηχανία και αντιφάσεις βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην αντίδραση της κυβέρνησης στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento με λίστα παρακολουθούμενων προσώπων μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δημοσιογράφοι, στελέχη της αντιπολίτευσης κ.ά.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει τη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και ειδικότερα την αναφορά με την οποία αποδίδει ουσιαστικά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών σε ιδιότητες λέγοντας ότι αυτά τα λογισμικά κυκλοφορούν σε Ευρώπη και Ελλάδα, αλλά «δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνει πως εφόσον η κυβέρνηση απέφυγε κάθε ουσιαστικό έλεγχο στην εταιρεία που εμπορεύεται το Predator, αντιθέτως «κρύβει» τους Λαβράνο, Μπίτζιο και Δημητριάδη, σημαίνει πως όχι μόνο ανέχεται αλλά συντονίζει αυτές τις πρακτικές. Επιπλέον διαπιστώνει αντιφάσεις στην αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου πως τα όσα αναφέρει η εφημερίδα πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές και την ίδια ώρα τα χαρακτηρίζει συκοφαντίες.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Οι μέρες του αποτυχημένου ΚΥΠατζη στη κυβέρνηση τελειώνουν – η Δημοκρατία θα νικήσει

1. Από την πρώτη στιγμή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, η γραμμή άμυνας του Μαξίμου ήταν ότι χρήση κακόβουλου λογισμικού παρακολουθήσεων κάνουν μόνο ιδιώτες. Έκανε η κυβέρνηση κάποιον ουσιαστικό έλεγχο π.χ. στην Intellexa, η οποία αποδεδειγμένα εμπορεύεται το predator; Η απάντηση είναι όχι. Το καθεστώς Μητσοτάκη όχι απλά ανέχεται αλλά συντονίζει αυτές τις πρακτικές και για αυτό κρύβεται πίσω από το «απόρρητο». Για αυτό κρύβουν τους Λαβράνο, Μπίτζιο και Δημητριάδη.

2. Μετά την αποκάλυψη του Documento ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι όσα αναφέρει η εφημερίδα «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές» και ταυτόχρονα εξαπόλυσε μια χυδαία επίθεση στον Κ. Βαξεβάνη ότι είναι «εθνικός συκοφάντης» και «παραμυθάς». Δεν είναι λίγο παράξενο να ταλαιπωρούνται οι αρχές με αποκαλύψεις που κάνει κάποιος «παραμυθάς» και «συκοφάντης»;

3. Το καθεστώς Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πιο χυδαία και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους και όλες για να κλείσουμε τις σημερινές πληγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αξίζει στην κοινωνία αυτή η παρακμή. Την Τετάρτη στις 9 Νοεμβρίου στην πανελλαδική απεργία θα δοθεί μία πρώτη μαζική απάντηση από τους πολίτες. Ενάντια στο καθεστώς των υποκλοπών, του αυταρχισμού και της λεηλασίας.

Δικαιοσύνη παντού»!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...