32.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Νέα έκκληση Κικίλια προς ιδιώτες γιατρούς: Μπείτε στη μάχη αλλιώς θα εισηγηθώ επίταξη – Διορία 48 ωρών για εθελοντική συμμετοχή 200 γιατρών

Ημερομηνία:

Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας την Τετάρτη, προειδοποιώντας για για επίταξη.

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τόνισε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική περνά στην επόμενη φάση.

Παρέθεσε στοιχεία για την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ και κλινών covid σε όλη την Ελλάδα, ενώ επισήμανε  ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περίπου 1.000 ασθενείς παραπάνω σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί άλλες 550 κλίνες στο ΕΣΥ, στην Αττική, ενώ το νοσοκομείο Ερυθρός γίνεται αποκλειστικά για covid ασθενείς.

Αναλυτικότερα:

450 κλίνες Non Covid:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

100 κλίνες Covid:

  • Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Προτίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Παραχωρούνται στο ΕΣΥ και φτάνουμε έτσι από τις 130 στην Αττική φτάνουμε στις 140.

Επιπλέον, ο Ερυθρός Σταυρός, δυναμικότητας 418 κλινών, μετατρέπεται σε νοσοκομείο all Covid. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενσωματώνεται στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, που διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων περιστατικών και μπαίνει στης εφημερίες του ΕΣΥ.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στo Πνευματικό Κέντρο Χανιών, σε συνδιοργάνωση...

Το έργο “Ο Πατούχας” έρχεται στα Χανιά

Παρουσίαση από τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, του έργου...

Παράκτια αιολικά πάρκα: Η Σητεία στις περιοχές από τις οποίες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα

Μέσα στο 2026 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ανεμολογικές και...