18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Νέα ήθη: Μυστική επίσκεψη Κεραμέως στα Χανιά και με επιλεκτική ενημέρωση στα μέσα ενημέρωσης;

Ημερομηνία:

Σήμερα βρεθήκαμε προ μίας δυσάρεστης έκπληξης. Ενημερωθήκαμε από αλλού ότι η Υπουργος Παιδείας όχι μόνο βρίσκεται στα Χανιά αλλά μάλιστα πραγματοποιησε και περιοδεία σε σχολεία του νομού. Εμείς όμως δεν ξέραμε τίποτα!

Ανατρέξαμε στο αρχείο μας αναζητώντας κάποια σχετική δημοσίευση που να προαναγγέλει την έλευση της Υπουργού ή κάποιο email που ίσως παραλείψαμε να δούμε. Τίποτα! Απλούστατα, δε λαβαμε καμια ενημέρωση περί της έλευσης της Υπουργού.

Απ’ ότι φαίνεται δεν ήμασταν μόνο εμείς που δεν ενημερωθήκαμε αλλά και κανένα αλλο μέσο αφού δεν υπήρχε καμία σχετική δημοσίευση που να προαναγγέλει τον ερχομό της στο διαδικτυο. Όμως παρά την απουσία της οποιαδήποτε προαναγγελίας, περιέργως, μέσα ενημέρωσης υπήρχαν εκεί για να καλύψουν την επίσκεψη της Υπουργού. Τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο, παρουσίασαν τις θέσεις της …μέχρι και τραγούδι της είπαν κάποια παιδιά στο Μουσικό Σχολείο Χανίων που προφανώς κι αυτά είχαν ενημερωθεί.

Δίχως ενημέρωση ήταν και όσοι πιθανότατα θα ήθελαν να αντιδράσουν κατά την επίσκεψη της.

Κι έτσι, κατα την περιοδεία της Υπουργού, όλα ήταν καλά και όμορφα, η Υπουργός είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι όλα είναι καλα και όμορφα, όλοι χειροκροτουσαν, έβγαζαν selfies με την Υπουργό. Η επισκεψη της Υπουργού είχε μια ελαφρά εσάνς …χούντας. Απουσίαζε η δημοκρατική παιδεία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα όσα συνέβησαν σήμερα δεν έγιναν σκοπίμως, ότι πρόκειται για σειρά λαθών που δημιουργούν πολλές κακές εντυπώσεις.

Γιατί αν στο Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή τον τομέα που αφορά την παιδεία – και την δημοκρατική παιδεία – των νέων, αν η κεφαλή αυτού του κρίσιμου Υπουργείου δρα με αυτό τον αντιδημοκρατικό τρόπο, ζήτω που καήκαμε…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορική καταγραφή μιας Μελαμπιανής παρέας

Του Σταύρου Φωτάκη Στο κουτί της μουσικής-τραγουδιστικής Μελαμπιανής παράδοσης υπάρχουνε...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι σοκαριστικοί διάλογοι των χούλιγκαν μετά τα επεισόδια στου Ρέντη

Τα σοκαριστικά συνθήματα που φώναζαν οι χούλιγκαν που πραγματοποίησαν...

Συγκέντρωση και πορεία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τον Κ. Μανιουδάκη | Βίντεο

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως στην υπόθεση θανάτου του...