13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Νέα απεργία 48 ωρών από την ΠΝΟ: Τα πλοία δεμένα για άλλες δύο ημέρες

Ημερομηνία:

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της, προκηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία για τις 24 και 25 Οκτωβρίου 2024.

Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης απεργίας που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και τις επόμενες δύο ημέρες.

Τα αιτήματα των ναυτικών

Οι ναυτικοί επιμένουν στα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

  • Κατάργηση του Ν.41/50: Οι ναυτικοί ζητούν την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου, θεωρώντας ότι περιορίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα.
  • Τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση: Διαφωνούν έντονα με την υποχρεωτική τετράμηνη δρομολόγηση των επιβατηγών-οχηματαγωγών και ταχύπλοων πλοίων, την οποία θεωρούν επιβαρυντική για τους ίδιους και αντίθετη στα συμφέροντα των επιβατών.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση 12%: Απαιτούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση των αποδοχών τους κατά 12%.
  • Επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης: Προτείνουν την επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης, αντί της τετράμηνης που ισχύει σήμερα.

Με τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους, οι ναυτικοί στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ οι επιβάτες αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες λόγω των διακοπών των δρομολογίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...