12.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Νέα αυτοκτονία στην Κρήτη: 52χρονος οικοδόμος απαγχονίστηκε – Ανυπαρξία δομών υποστήριξης στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Άλλη μια αυτοκτονία στην Κρήτη.

Ένας 52χρονος, οικοδόμος στο επάγγελμα αυτοκτόνησε χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Ο 52χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στη Νέα Αλικαρνασό από τους οικείους του.

Η Κρήτη έχει την θλιβερή πρωτιά στον αριθμό θανάτων λόγω αυτοκτονίας, αναλογικά με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2015 στην Κρήτη έχουν χάσει τη ζωή τους επιλέγοντας την αυτοκτονία 29 άτομα.

Οι περισσότερες αυτοκτονίες 14, έχουν καταγραφεί στο Ηράκλειο και ακολουθούν τα Χανιά με 8, το Ρέθυμνο με 4 και το Λασίθι με 3. Από τους αυτόχειρες οι 27 ήταν άνδρες και οι 2 γυναίκες.

Ο μικρότερος σε ηλικία αυτόχειρας ήταν ένας 17 χρόνος στα Χανιά ο οποίος έπεσε από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της πόλης. Οι περισσότερες αυτοκτονίες στο νησί, δέκα, αφορούν αυτόχειρες που κρεμάστηκαν και ακολουθούν οκτώ αυτοκτονίες με τη χρήση όπλου.

Στην Κρήτη, παρόλο που το φαινόμενο παρατηρείται συχνότερα, οι δομές που υπάρχουν για να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά είναι, δυστυχώς, ελλιπείς. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα έπρεπε να υπάρχει ένα οργανωμένο κέντρο ψυχικής υγείας για κάθε 100.000 πληθυσμού. Ωστόσο, μόνο στον νομό Ηρακλείου που διαθέτει 300.000 πληθυσμό, υπάρχει πρόσβαση για ένα τέτοιο κέντρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...