18.2 C
Chania
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

Νέα αυτοκτονία στο Ηράκλειο: Κρεμάστηκε 55χρονος πατέρας τριών παιδιών

Ημερομηνία:

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι αυτοκτονίες στην Κρήτη. Χθες είχε αυτοκτονήσει ένας 83χρονος στη Σούδα. Σήμερα αυτοκτόνησε ένας 55χρονος πατέρας 3 παιδιών στο Ηράκλειο.

Ο 55χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλευόταν στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Είχε ζητήσει να του δοθεί ιατρική βοήθεια. Χθες πήρε εξιτήριο, όμως μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματά αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρεμάστηκε.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευθείσα έρευνα του ερευνητή Νικόλαου Αντωνακάκη, για την αύξηση των ποσοστών των αυτοκτονιών ευθύνεται η λιτότητα που έχει επιβληθεί στις χώρες του νότου.

Όπως αναφέρει ο Νικόλαος Αντωνακάκης, αύξηση των αυτοκτονιών εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της πτώσης του ρυθμού του ΑΕΠ, με κάθε μείωση κατά μία εκατοστιαία μονάδα στο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στις χώρες αυτές, να έχει προκαλέσει 0,9% αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών σε όλες τις ηλικίες, που ισοδυναμεί με πάνω από 6.000 αυτοκτονίες συνολικά, κατά την περίοδο 2011 – 2012.

 

Διαβάστε περισσότερα σχετικά ΕΔΩ.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.