15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέα αύξηση στα κρούσματα: 65 νέα, 17 σε πύλες εισόδου – Το Ηράκλειο στους νομούς με υψηλό αριθμό κρουσμάτων

Ημερομηνία:

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού υπάρχουν στην Κρήτη ,σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Μπορμπουδάκη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως δύο κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε Ιεράπετρα και Χερσόνησο.

Παράλληλα, πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν πως πρόβλημα προέκυψε με ύποπτα κρούσματα σε πτήση που έφτασε στο νησί  από Ρουμανία.

Ο ΕΟΔΥ μάλιστα διεξάγει έρευνα σε Ρέθυμνο και Χερσόνησο για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θετικοί στον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα υπάρχει προβληματισμός για την γνησιότητα ορισμένων τεστ που παρουσιάζονται από συγκεκριμένες χώρες…υπήκοοι των οποίων φτάνουν στην χώρα μας.

Η εικόνα πανελλαδικά – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Νέα αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 65, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ακόμη 17 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Την ίδια στιγμή, η Αττική βρίσκεται στην κορυφή των εγχώριων νέων κρουσμάτων, με 11 νέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 1.250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Ο χάρτης των κρουσμάτων

Η κατανομή των 65 νέων κρουσμάτων είναι η εξής:

  • Δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • Δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά
  • Έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
    – Επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
  • Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
  • Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας
  • Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας
  • Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
  • Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Επτά άτομα σε ΜΕΘ

Παράλληλα, επτά συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών.

"google ad"

Από αυτούς, μία (14.3%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κανένας νέος θάνατος

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από αυτούς, 66 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: 

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση. 

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ