22.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Νέα βαρβαρότητα υπό την ασυλία της Δύσης: Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν το κοινοβούλιο της Γάζας, αφού έβγαλαν selfie

Ημερομηνία:

Η τρέχουσα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μέρος μιας «ευρύτερης μάχης μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας» που καθοδηγείται από έναν «άξονα τρόμου», είχε πει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, πριν λίγες ημέρες, μετά τη συνάντηση που είχε με όλους τους πρέσβεις που βρίσκονται στη χώρα. Σήμερα ο ισραηλινός στρατός έσπευσε να το επιβεβαιώσει ανατινάζοντας το κοινοβούλιο της Γάζας, εκεί όπου έβγαλαν φωτογραφία πριν δύο 24ωρα.

Μια εικόνα που κυκλοφόρησε την Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε στρατιώτες της Ταξιαρχίας Golani του IDF μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γάζας, αφού κατέλαβαν το κτίριο. Το κτίριο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου εξυπηρετούσε τους νομοθέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Η Χαμάς «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι μαχητές της «φεύγουν προς τα νότια» υποστήριξε την ίδια ημέρα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς ο πόλεμος με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του.

Σήμερα, Τετάρτη, ο στρατός του Ισραήλ ανατίναξε το κοινοβούλιο της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας έτσι άλλο ένα χτύπημα στη… «βαρβαρότητα» (;), την οποία έχει δεσμευτεί ότι θέλει να εξαφανίσει από τον χάρτη, κάνοντας πραγματικότητα τη δέσμευσή του να καταστρέψει οτιδήποτε υπάρχει στην περιοχή.

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε νωρίτερα τον στρατό του Ισραήλ ότι «παραβίασε κατάφωρα» το διεθνές δίκαιο εξαπολύοντας στρατιωτική επιχείρηση στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, ενώ η Ιορδανία εκτίμησε ότι η «σιωπή» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιτρέπει «τη βαρβαρότητα».

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε λόγο για «πόλεμο ενάντια στην ύπαρξη των Παλαιστινίων». Στην ανακοίνωση το παλαιστινιακό υπουργείο ζήτησε «τη διεθνή παρέμβαση για την προστασία των αμάχων» στο νοσοκομείο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου...

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια...

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...