18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νέα βόμβα Ρωμανιά: Η τρόικα έδωσε εντολή να εξαιρεθεί η περιουσία των ταμείων από τις αναλογιστικές μελέτες | Βίντεο

Ημερομηνία:

Επανήλθε στις καταγγελίες για τις αναλογιστικές μελέτες των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες οδήγησαν σε μειώσεις συντάξεων ο Γιώργος Ρωμανιάς, τονίζοντας ότι η περιουσία τους εξαιρέθηκε από τις μελέτες μετά από εντολή της τρόικας.

«Κάνανε την αναλογιστική μελέτη και βάλανε στο σκέλος των αναμενομένων εισπράξεων μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές και στο σκέλος των δαπανών τις συντάξεις, παρελήφθη το σύνολο της περιουσίας των ταμείων, των καταθέσεων των ομολογιών και όλη η περιουσία των Ταμείων. Δεν μπορούνε να λένε ότι τόσα θα εισπράξω αγνοώντας τις αποδόσεις της περιουσίας» είπε ο Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ο προσδιορισμός των συντάξεων και στο μέλλον εξαρτάται από αυτό και οι συντάξεις στο μέλλον θα είναι σε συνάρτηση με το δημόσιο χρέος», είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Δεν καταλογίζω ευθύνη στην αναλογιστική αρχή» είπε ο Γ. Ρωμανιάς, «η τρόικα είπε να εξαιρεθεί η περιουσία των ταμείων από τις αναλογιστικές μελέτες. Η τρόικα έδωσε ένα πακέτο και σε αυτό το πακέτο δεν γίνεται καμία αναφορά για την περιουσία των ταμείων, και τόνισε ότι θα γίνουν νέες αναλογιστικές μελέτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις αντιδράσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις καταγγελίες του, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι «ο κ. Βρούτσης δεν ξέρει από ασφαλιστικά» για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι εισάγει μηχανισμό αναπλήρωσης των απωλειών των δημόσιων ταμείων από το PSI αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=79gtjOTJJ84″]

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...