20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Νέα διάκριση για καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μίνως Γαροφαλάκης καθώς το όνομά του βρίσκεται στην 42η θέση σε διεθνή λίστα με τους επιστήμονες με τη μεγάλη επιρροή στην ερευνητική περιοχή των δεδομένων.

Πρόκειται για τη λίστα της AMiner για science & engineering.

Ο Μίνως Γαροφαλάκης είναι διακεκριμένος επιστήμονας και η ερευνητική του δουλειά εστιάζει στην ευρεία περιοχή της “Αναλυτικής Επεξεργασίας Μεγάλων Δεδομένων” (“Big Data Analytics”), που συμπεριλαμβάνει: επεξεργασία (κεντρικοποιημένων και κατανεμημένων) ροών δεδομένων (data streams), διαχείριση πιθανοτικών δεδομένων, προσεγγιστική επεξεργασία επερωτήσεων, διαχείριση δικτυακών δεδομένων, εξόρυξη δεδομένων (data mining), και βάσεις δεδομένων XML/κειμένου.

H aminer.org είναι μια υπηρεσία – πρωτοβουλία επιστημόνων για καταγραφή και σύνθεση των ακαδημαϊκών δεδομένων που βρίσκονται διαθέσιμα στο διαδίκτυο, έχοντας καταγράψει, μεταξύ άλλων, 136 εκατομμύρια ερευνητές και 230 εκατομμύρια εργασίες. Μεταξύ των δυνατοτήτων που προσφέρει, είναι η αξιολόγηση και ιεράρχηση της επιρροής που έχουν οι ερευνητές, ανάλογα με την ερευνητική περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται.

Η λίστα με τους επιστήμονες βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aminer.org

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...