12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Νέα ενημέρωση της πυροσβεστικής: 46 επιβεβαιωμένοι νεκροί – Θα αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των νεκρών

Ημερομηνία:

Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Στο τρίτο βαγόνι συνεχίζονται οι έρευνες

To τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας τους δυστυχήματος στα Τέμπη, επιχειρούν να τεμαχίσουν τα συνεργεία, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί, καθώς εκεί επικεντρώνονται από εδώ και πέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών.

Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.
Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα.

Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...