13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Νέα Ζηλανδία: Αγόρασαν 120 τ.μ. ανθρώπινου δέρματος για τους εγκαυματίες της ηφαιστειακής έκρηξης!

Ημερομηνία:

Σε δραματική κατάσταση είναι οι δεκάδες εγκαυματίες που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι έπεσαν θύματα της μεγάλης έκρηξης στο ηφαίστειο της Νήσου Γουάιτ.

Προκειμένου να μπορέσουν οι γιατροί να τους παράσχουν την απαιτούμενη ιατρική νοσηλεία, η χώρα παρήγγειλε 120 τετραγωνικά μέτρα δέρματος, όπως ανέφεραν οι αρχές την Τετάρτη.

Το κόστος αυτής της αγοράς θα ανέλθει περίπου σε 1 εκατ. δολάρια και θα γίνει μέσω της τράπεζας δέρματος των ΗΠΑ.

Συνολικά 21 θύματα της έκρηξης νοσηλεύονται με βαριά εγκαύματα σε διάφορα νοσοκομεία της Νέας Ζηλανδίας, εκ των οποίων τα 16 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αρκετά από αυτά τα θύματα φέρουν εγκαύματα στο 80% του σώματός τους αλλά και εσωατερικά εγκαύματα σε ζωτικά όργανα εξαιτίας της εισπνοής θερμών αερίων.

Αυτό σημαίνει ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας πολύ πιθανόν να αυξηθεί.

Όσον αφορά τις σορούς που δεν έχουν ανακτηθεί από το νησί, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν εντοπιστεί οκτώ ενώ άλλη μία εντοπίστηκε να επιπλέει στο νερό, όπως έδειξαν αεροφωτογραφίες.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η επιχείρηση ανάκτησης θα αρχίσει πιθανώς σήμερα.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...