23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Νέα καταγγελία επιβάτη: Φιάσκο η καραντίνα των ταξιδιωτών από Ντόχα – Δεν απαντά κανείς στα τηλέφωνα

Ημερομηνία:

Διάτρητο είναι το επονομομαζόμενο και «Σχέδιο Ντόχα», η διαχείριση δηλαδή, εκ μέρους της κυβέρνησης στην υπόθεση των 12 εισαγόμενων κρουσμάτων κορονοϊού της πτήσης από τη Ντόχα, όπως καταδεικνύουν οι καταγγελίες επιβατών.

Σύμφωνα με την καταγγελία επιβάτη στο Documento, η Πολιτική Προστασία τους έχει ξεχάσει στο ξενοδοχείο χωρίς επίσημη ενημέρωση ενώ με τη λήξη της επταήμερης καραντίνας ορισμένοι επιβάτες έφυγαν χωρίς να έχουν κάνει το δεύτερο τεστ και άλλοι χωρίς να έχουν λάβει ακόμη τα αποτελέσματα. «Περίπου 12 άτομα συνολικά, όπως είδα, έχουν φύγει από το ξενοδοχείο με τη λήξη της υποχρεωτικής επταήμερης καραντίνας. Μερικοί αποχώρησαν χωρίς να έχουν κάνει το τεστ ενώ άλλοι μετά», δηλώνει ενώ διευκρινίζει:

«Έγινε φασαρία τη Δευτέρα το πρωί στο ξενοδοχείο διότι δεν μας είχε γίνει ακόμα το δεύτερο τεστ. Σε εμάς δηλαδή που ήμασταν αρνητικοί στο πρώτο. Μας είχαν πει ότι θα μας έκαναν το τεστ εντός του Σαββατοκύριακου, αλλά δεν έγινε τίποτα. Ούτε μας ενημέρωσε κανείς. Επειδή διαμαρτυρηθήκαμε σχεδόν όλοι τη Δευτέρα έντονα, τελικά ήρθαν και μας έκαναν το τεστ το μεσημέρι. Όμως κάποιοι είχαν φύγει ήδη από το ξενοδοχείο ενώ κάποιοι άλλοι δεν περίμεναν τα μάθουν αποτελέσματα. Από νομικής άποψης ήταν ελεύθεροι να φύγουν. Πολλοί μπήκαν σε ΚΤΕΛ, θα πήγαν σε μαγαζιά, σε ΜΜΜ. Μέχρι και το τώρα, μεσημέρι της Τρίτης, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα του τεστ. Έχουμε ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής μας».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αν και υπάρχει ανά διαστήματα στο ξενοδοχείο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, δεν έχουν συγκεκριμένη ενημέρωση για τα επόμενα βήματά τους. «Μας έχουν ξεχάσει εδώ πέρα. Στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας που μας έχουν δώσει δεν το σηκώνει κανένας και ποτέ. Έχουμε πάρει και σε άλλα. Τίποτα», καταγγέλλει ο ίδιος επιβάτης. Σήμερα, Τρίτη 9-6-2020 δεν έχει έρθει κανένας υπεύθυνος στο ξενοδοχείο, ενώ κανείς δεν απαντά και στα τηλέφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουνίου προσγειώθηκε στο “Ελ. Βενιζέλος” πτήση από την Ντόχα του Κατάρ με 91 επιβάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας (την επόμενη ημέρα), βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα Covid-19 μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο. Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες μπήκαν σε καραντίνα. Μεταφέρθηκαν μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα σε ξενοδοχεία καραντίνας. Σε καραντίνα 14 ημερών μπήκαν οι θετικοί ενώ οι αρνητικοί στο πρώτο τεστ μπήκαν σε επταήμερη ως στενές high και low risk επαφές. Το τεστ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι. Το δε σχέδιο αντιμετώπισης, ονομάστηκε “Σχέδιο Ντόχα” και παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως σχέδιο – πρόκριμα διαχείρισης τέτοιου είδους μελλοντικών περιστατικών Covid-19 που αναμένονται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ωστόσο, οι καταγγελίες των επιβατών καταδεικνύουν ότι το σχέδιο είναι διάτρητο.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...