26.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Νέα κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ περί παραποίησης δηλώσεων Σταθάκη

Ημερομηνία:

«Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, την Παρασκευή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η δήλωση έρχεται μετά από προηγούμενη τοποθέτησή του για την οποία υποστηρίζει ότι παραποιήθηκε. Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε για την επίμαχη δήλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τη δήλωσή του στον Alpha 96,5 FM Θεσσαλονίκης κατά την οποία σημείωσε «είναι απόλυτα σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους. Η δανειακή σύμβαση λοιπόν θα επαναδιαπραγματευτεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εμείς επιζητούμε μία λύση βιωσιμότητας του χρέους, επιζητούμε μία αναστολή 3χρόνων, έως ότου η οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης κ.λπ. και μία μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους σε βάθος χρόνου».

Η τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου: «Προ 20 ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι “πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου”. Σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Σταθάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο”, αλλά “θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση”. Τελικά ποιον νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;»

«Η παραποίηση δηλώσεων από αφελείς μπορεί να απευθύνεται μόνο σε αφελείς» υποστήριξε από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης.

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ενδεικτική της κυβερνητικής ανοησίας, στην προσπάθειά της να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο για κανέναν λόγο, αφού θα το ακυρώσει. Αυτήν ακριβώς τη θέση διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάκης.

»Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Σταθάκη: «Είναι απόλυτα σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους. Αυτό είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης

» Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα η οποία είναι το μνημόνιο και το οποίο όπως ξέρετε αυτό μονομερώς εμείς δεν πρόκειται να συνεχίσουμε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση επ’ αυτού. Θα εφαρμόσουμε την οικονομική πολιτική την οποία θα έχουν εγκρίνει οι Έλληνες πολίτες εάν με εκλογές έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...