18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Νέα «λαβράκια» από τις διασταυρώσεις του ΣΔΟΕ και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Δεκάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής «ξεσκέπασε» το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των ελέγχων του για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν μεταξύ άλλων γιατροί, δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες, οι οποίοι διατηρούσαν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, αλλά και επιχειρήσεις που δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία ή χρησιμοποιούσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Και στην Κρήτη όμως υπήρξαν περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

 

VΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

  1. Από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φαρμακευτικών προϊόντων και διασταύρωση συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων με αντίστοιχες τραπεζικές συναλλαγές, προέκυψε η ανακριβής σύνταξη των συμβολαίων και η μη δήλωση εσόδων από πώληση ακινήτων, συνολικού ποσού 763.805,39 €.
  2. Επιχείρηση εργασιών χρωματισμών, έλαβε σαράντα έξι (46) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 434.634,00 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 88.727,00 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 337.161,88 €.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ