15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Νέα μαρτυρία κατά Λιγνάδη: «Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος τού άναψαν τα λαμπάκια»

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ» και παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open, οι νέοι μάρτυρες έχουν προταθεί να καταθέσουν για την υπόθεση από τους δικηγόρους των εναγόντων, Γιάννη Βλάχο και Μαρία Κουρτέση, ενώπιον της ανακρίτριας του 19ου τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ένας εκ των μαρτύρων μίλησε στην εφημερίδα για τη γνωριμία του με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τον οποίο προσέγγισε ζητώντας του βοήθεια για τις εξετάσεις που επρόκειτο να δώσει στο Εθνικό Θέατρο.

«Η απόπειρα βιασμού συνέβη το 1989. Ήμουν 17,5 ετών. Επρόκειτο να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο. Είχα έναν συμμαθητή στη Γ΄ Λυκείου που μου είπε ότι ένας φίλος του gay ήξερε τον Δημήτρη Λιγνάδη, επίσης gay. Τότε, ο πατέρας του, Τάσος, ήταν στο Εθνικό, με ρώτησε αν ήθελα να κλείσω ραντεβού με τον ηθοποιό μήπως μεσολαβήσει για να περάσω τις εξετάσεις στο Εθνικό. Του είπα “ναι” και τότε μου έδωσε ένα σταθερό τηλέφωνο. Τον κάλεσα και κανονίσαμε να βρεθούμε τον Αύγουστο του 1989. Δεν ήθελε να βρεθούμε σε κάποιο δημόσιο χώρο αλλά σε ιδιωτικό μέρος οπότε του είπα να έρθει στο διαμέρισμά μου», καταγγέλλει.

«Με το που μπήκαμε στο διαμέρισμά μου και αφού είπαμε κάποιες τυπικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος με ρώτησε αν έχω σεξουαλικές εμπειρίες. Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος του άναψαν τα λαμπάκια», συνεχίζει.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ηθοποιός τού ζήτησε στη συνέχεια να γδυθεί και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά. Όταν εκείνος πρόβαλε αντίσταση ο Δημήτρης Λιγνάδης εξοργίστηκε λέγοντάς του: «Εσύ χάνεις… Δεν θα περάσεις τις εξετάσεις».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...