25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Νέα παράταση στη σύμβαση ενοικίασης στον λόφο Καστέλι από τη Belvedere

Ημερομηνία:

Για 9 μήνες ακόμα με το δικαίωμα επέκτασης άλλους 9 μήνες, το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, πήρε την απόφαση να επεκτείνει τη σύμβαση ενοικίασης του κτηρίου της πρώην Μεραρχίας και των παλιών φυλακών στον λόφο Καστέλι με την εταιρεία Belvedere. Να θυμίσουμε ότι στη σύμβαση προβλέπεται η καταβολή 10.000 ευρώ τον μήνα και είναι η 3η ανανέωση της σύμβασης μετά την τριετή περίοδο χάριτος του 2017.

Στο χθεσινό συμβούλιο υπήρξαν φωνές όπως και στο παρελθόν που είπαν ότι η απόφαση θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της λήξης της σύμβασης για να δοθεί ένα τέλος στην τουριστική αξιοποίηση του ιστορικού αυτού μνημείου, ωστόσο τα μέλη αποφάσισαν ότι αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι αρμόδιοι φορείς του κράτους όπως είναι το ΚΑΣ και ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός βάση των αδειών που έχει καταθέσει η εταιρεία.

Από το 2017 μέχρι σήμερα το Πολυτεχνείου έχει λάβει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι οποίες έχουν διατεθεί σε εκπαιδευτικούς σκοπούς και σε υποδομές, από τη μίσθωση των κτηρίων στον λόφο Καστέλι. Τα 120.000€ τον χρόνο θα αυξηθούν κατακόρυφα αν αξιοποιηθούν τουριστικά τα κτήρια.

Το πολυτεχνείο σήμερα λαμβάνει 1.200.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό, ποσό που αυξάνεται κατά 1.000.000 από χορηγίες και από τα προγράμματα έρευνας.

neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...