13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη: Τα παιδιά στη Γαύδο θα φοιτούν με τηλεκπαίδευση

Ημερομηνία:

Αίσιο και οριστικό τέλος παίρνει η «Οδύσσεια» των δύο μαθητών της Α’ Γυμνασίου που ζουν στη Γαύδο, με παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά από ρεπορτάζ και τη δημοσιοποίηση του συνεχιζόμενου προβλήματος των παιδιών, που δεν έχουν μέχρι τώρα πρόσβαση στην εκπαίδευση με διαδικτυακή διαδικασία, ήρθε η αντίδραση του Πρωθυπουργού.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, επικοινώνησε με την μητέρα τους, Έφη Γεωργακά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με στελέχη του Υπουργείου και τη διαβεβαίωσαν ότι το θέμα λήγει άμεσα και ότι τα παιδιά ξεκινούν άμεσα την τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με την κα Γεωργακά, χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί της ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά άλλη καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παιδιών που θα απορρίπτονταν λόγω απουσιών, αφού η οικογένειά τους, δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα μετακίνησης στην Παλαιόχωρα όπου είναι και εγγεγραμμένα, ενώ -σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας- δεν υπάρχει ουδεμία δυνατότητα λειτουργίας Γυμνασίου – Λυκείου στο νησί,.

Τότε, ο κ. Μητσοτάκης, πρόταξε ότι ούτε η Πολιτεία επιδιώκει να ερημώνουν τα ακριτικά νησιά από τον νεανικό πληθυσμό και τις ελάχιστες οικογένειες που έχουν παραμείνει. Έτσι, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει κατ’ εξαίρεση ρύθμιση προκειμένου να μπορούν να κάνουν τις σχολικές εργασίες στο σπίτι, μέσα από τηλεκπαίδευση και να μεταβαίνουν στην έδρα του σχολείου για τις γραπτές εξετάσεις.

Και ενώ ο Νίκος και η Κέλλυ περιμένουν την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων τους, εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επικοινώνησαν με την οικογένεια και φρόντισαν όλο αυτό το διάστημα να διδάσκουν τα παιδιά μέσω διαδικτύου και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Παράλληλα, τα παιδιά ανακάλυψαν την Algorithmics, τη διεθνή διαδικτυακή σχολή προγραμματισμού, που επιτρέπει στα δύο παιδιά να ασχοληθούν με ένα αντικείμενο που πραγματικά τα ενδιαφέρει, τον προγραμματισμό και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μάλιστα η εταιρεία, αναγνωρίζοντας το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, παρέχει τα μαθήματα εντελώς δωρεάν.

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...