15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα παρέμβαση Ομπάμα: Η Ελλάδα έχει περάσει δύσκολες στιγμές και πρέπει να βρει το δρόμο προς την ανάπτυξη, παραμένοντας στην Ευρωζώνη

Ημερομηνία:

Δηλώσεις για την ελληνική κρίση έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ενθάρρυνε τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί λύση.

Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει δύσκολες στιγμές και πρέπει να βρει το δρόμο προς την ανάπτυξη, παραμένοντας στην Ευρωζώνη.

Σημείωσε, πάντως, ότι είναι σημαντικό να υπάρξει προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντική η συνεργασία με την ΕΚΤ και άλλους οργανισμούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις στις αγορές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι το ζήτημα της Ελλάδας αφορά πρωταρχικά την Ευρώπη.

Τόνισε ότι η ελληνική κρίση δεν θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις ΗΠΑ, αλλά ανέφερε ότι μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι παίρνει σοβαρά το θέμα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν υπερβολικές αντιδράσεις.

«Για τον αμερικανικό λαό, δεν είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μεγάλο σοκ στο σύστημα» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου.

«Φυσικά, είναι πολύ επώδυνο για τον ελληνικό λαό και μπορεί να έχει επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης» σημείωσε.

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ