22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα πρόστιμα στην Κρήτη σε παραβάτες των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Μπορεί οι περιορισμοί για την κυκλοφορία να χαλάρωσαν, όμως οι έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή είναι συνεχεία και καθημερινοί.

Έτσι και χθες, στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, αρκετές παραβάσεις καταγράφηκαν στην Κρήτη, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας αλλά και για εκτός νομού του τόπου κατοικία.

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, έπεσαν πρόστιμα σε τέσσερις πολίτες ενώ στην δεύτερη τα πρόστιμα των 150 ευρώ βεβαιώθηκαν σε πέντε περιπτώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα ανα την επικράτεια για την Τρίτη 5 Μαΐου:

  • για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν ( 66 ) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
    (42) στην Αττική,
    (7) στη Θεσσαλία,
    (5) στην Ήπειρο,
    (4) στη Δυτική Ελλάδα,
                    (4) στην Κρήτη,
    (1) στη Στερεά Ελλάδα,
    (1) στην Κεντρική Μακεδονία,
    (1) στο Βόρειο Αιγαίο και
    (1) στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (91) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

  • για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν (90) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
    (33) στην Κεντρική Μακεδονία,
    (13) στη Θεσσαλονίκη,
    (11) στη Δυτική Ελλάδα,
    (11) στην Αττική,
    (5) στη Στερεά Ελλάδα,
                    (5) στην Κρήτη,
    (3) στην Ήπειρο,
    (3) στη Δυτική Μακεδονία,
    (3) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
    (2) στην Πελοπόννησο και
    (1) στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί (175) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

  • για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις και συνελήφθησαν (10) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (578) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (557) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ