15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νέα ρύθμιση από τη ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς – 1,9 δις τα χρέη

Ημερομηνία:

Νέο, ευνοϊκότερο πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζει η ΔΕΗ, σε μία προσπάθεια να μαζέψει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται από το… φέσι των 1,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διακανονισμός των χρεών θα έχει περισσότερες από 40 δόσεις αποπληρωμής και κατά πάσα πιθανότητα θα κατέβει και το «πλαφόν» του 25% επί του ποσού ενός διμηνιαίου λογαριασμού που ισχύει σήμερα ως ελάχιστη καταβολή τον μήνα.

Οι νέες ρυθμίσεις δεν αποκλείεται, λένε οι ίδιες πηγές, να εγκριθούν στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βραχνά για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Εκτιμάται ότι οι καταναλωτές που δεν πληρώνουν ανέρχονται σε περίπου 500.000. Η κούρσα ανόδου των χρεών προς την εταιρεία ξεκίνησε όταν επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, αδυνατούσαν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Έθνος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...