20.8 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Νέα ρύθμιση από τη ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς – 1,9 δις τα χρέη

Ημερομηνία:

Νέο, ευνοϊκότερο πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζει η ΔΕΗ, σε μία προσπάθεια να μαζέψει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται από το… φέσι των 1,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διακανονισμός των χρεών θα έχει περισσότερες από 40 δόσεις αποπληρωμής και κατά πάσα πιθανότητα θα κατέβει και το «πλαφόν» του 25% επί του ποσού ενός διμηνιαίου λογαριασμού που ισχύει σήμερα ως ελάχιστη καταβολή τον μήνα.

Οι νέες ρυθμίσεις δεν αποκλείεται, λένε οι ίδιες πηγές, να εγκριθούν στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βραχνά για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Εκτιμάται ότι οι καταναλωτές που δεν πληρώνουν ανέρχονται σε περίπου 500.000. Η κούρσα ανόδου των χρεών προς την εταιρεία ξεκίνησε όταν επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, αδυνατούσαν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Έθνος

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή 3.000 ευρώ από οικία ηλικιωμένου στο Ηράκλειο

Σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών για κλοπή 3.000 ευρώ από οικία 91χρονου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου. Προανάκριση από το ΑΤ Μινώα Πεδιάδος.

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου 2026 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε. Πρόσκληση για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα μέσω ΤΑΠΤοΚ.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Ηράκλειο

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 30 Απριλίου 2026 στο Ηράκλειο. Ημερήσια διάταξη με θέματα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, υποδομές, περιβάλλον και κοινωνική πολιτική.

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Πασακάκι Χανίων

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 11.00 στο μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι Χανίων. Διοργάνωση από Κοινότητα Μουρνιών και Εργατικό Κέντρο.