29.4 C
Chania
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026

Νέα στοιχεία για την ελληνική πτώχευση

Ημερομηνία:

Από απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ, που έφερε στο φως ο Μ. Ιγνατίου, προκύπτει η οργή τού τότε επικεφαλής, Ντομινίκ Στρος Καν, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την πρόταση για κούρεμα στο Ελληνικό χρέος, που ζητούσε επίμονα το Δ.Ν.Τ ως και τον Οκτώβριο του 2010.
ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το κούρεμα πρωτίστως δεν το ήθελαν οι Γαλλογερμανικές τράπεζες που κατείχαν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου.Επίσης η Ε.Ε δεν είχε έτοιμους μηχανισμούς αντιμετώπισης μεγάλων οικονομικών κρίσεων.
Διακεκριμένοι καθηγητές των οικονομικών ασκούσαν κριτική τότε στον Γ.Α.Π και τον Παπακωνσταντίνου γιατί δήλωναν δημόσια στο εξωτερικό ότι¨ “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα ο μεν, και¨ “περί Τιτανικού” ο δεν.Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του γιουρογκρούπ Ζαν Κλωντ Γιούγκερ επέκρινε τον Γ.Α.Π δυσμενώς για τις δηλώσεις του.”Όταν ακούει αυτά από τον πρωθυπουργό της χώρας ποιος τραπεζίτης θα του δώσει δάνειο;” Έλεγαν οι καθηγητές. Κι ένας φίλος από την δική μου παρέα μου λέει τότε¨ “Ότι και να έλεγε ο Γ.Α.Π δεν είχε σημασία γιατί οι πιστωτές γνώριζαν τι χώρα είναι η Ελλάδα.”Ναι ρε, αλλά δεν έπρεπε να το λέει. Για το ονόρε της πατρίδας,για την τιμή των όπλων!!

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναρκοθηριακές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στα Χανιά από 18 έως 23 Ιουνίου

Ασκήσεις ναρκοθηρίας Πολεμικού Ναυτικού από 18-23 Ιουνίου 2026 στα Χανιά. Απαγόρευση διέλευσης θαλάσσιας περιοχής με συγκεκριμένες συντεταγμένες. Οδηγίες από Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Συλλήψεις σε παραλιακές περιοχές των Χανίων για παράνομο πλανόδιο εμπόριο και παραβάσεις δημόσιας υγείας

Στοχευμένοι έλεγχοι του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων οδήγησαν στη σύλληψη 4 ατόμων για παράνομο πλανόδιο εμπόριο και παραβάσεις δημόσιας υγείας σε παραλιακές περιοχές.

«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά»: Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης 2026 ξεκινά στα Χανιά

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης 2026 ξεκινά στα Χανιά από 15 Ιουνίου έως 4 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου, Σούδας και Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά».

Χνάρης: Απουσία κυβερνητικής βούλησης για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής στο Ρέθυμνο

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης καταγγέλλει την απουσία κυβερνητικής βούλησης για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, μετά από αόριστη απάντηση του Υπουργού.