20.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Νέα στοιχεία για την ελληνική πτώχευση

Ημερομηνία:

Από απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ, που έφερε στο φως ο Μ. Ιγνατίου, προκύπτει η οργή τού τότε επικεφαλής, Ντομινίκ Στρος Καν, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την πρόταση για κούρεμα στο Ελληνικό χρέος, που ζητούσε επίμονα το Δ.Ν.Τ ως και τον Οκτώβριο του 2010.
ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το κούρεμα πρωτίστως δεν το ήθελαν οι Γαλλογερμανικές τράπεζες που κατείχαν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου.Επίσης η Ε.Ε δεν είχε έτοιμους μηχανισμούς αντιμετώπισης μεγάλων οικονομικών κρίσεων.
Διακεκριμένοι καθηγητές των οικονομικών ασκούσαν κριτική τότε στον Γ.Α.Π και τον Παπακωνσταντίνου γιατί δήλωναν δημόσια στο εξωτερικό ότι¨ “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα ο μεν, και¨ “περί Τιτανικού” ο δεν.Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του γιουρογκρούπ Ζαν Κλωντ Γιούγκερ επέκρινε τον Γ.Α.Π δυσμενώς για τις δηλώσεις του.”Όταν ακούει αυτά από τον πρωθυπουργό της χώρας ποιος τραπεζίτης θα του δώσει δάνειο;” Έλεγαν οι καθηγητές. Κι ένας φίλος από την δική μου παρέα μου λέει τότε¨ “Ότι και να έλεγε ο Γ.Α.Π δεν είχε σημασία γιατί οι πιστωτές γνώριζαν τι χώρα είναι η Ελλάδα.”Ναι ρε, αλλά δεν έπρεπε να το λέει. Για το ονόρε της πατρίδας,για την τιμή των όπλων!!

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχεδόν 1.000 ακίνητα έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Χανίων!

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία απογραφής και κτηματογράφησης...

Κορονοϊός: Το νέο στέλεχος FLiRT και οι ανησυχίες για νέο κύμα πανδημίας

Μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού γνωστή ως FLiRT, άρχισε να εμφανίζεται στις...