21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέα τουρκικά πολεμικά σενάρια: Αν οι ΗΠΑ βοηθήσουν την Ελλάδα θα γίνει νέο Ναυαρίνο – Τουρκική ανησυχία υπάρχει και για βάση F-35 την Κρήτη

Ημερομηνία:

Τα σενάρια για πολεμική σύρραξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας συνεχίζονται ακατάπαυστα στη γειτονική χώρα. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας συζητούν πλέον για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες, βάζοντας μάλιστα στο «κάδρο» και τις ΗΠΑ.

Στα πολεμικά σενάρια αναφέρθηκε συγκεκριμένα, ο Τούρκος Αντιπτέραρχος ε.α Χακί Πεκίν, ο οποίος ανάφερε ότι αν οι ΗΠΑ σταθούν στο ελληνικό πλευρό, τότε θα υπάρξει επανάληψη της «ναυμαχίας του Ναυαρίνου», κάνοντας λόγο για συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο.

Όπως εξήγησε – και μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη – οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν έχουν την ισχύ πραγματοποιήσουν μια χερσαία επιχείρηση, όμως ο τουρκικός στόλος και η αεροπορία θα υποστούν ολική καταστροφή.

Αναλυτικά δήλωσε: «Να σας πως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν μπορούν να εισβάλουν στην Τουρκία από ξηράς. Η ισχύς τους δεν είναι αρκετή. Αλλά μπορούν να ξεκινήσουν μια σύγκρουση στο Αιγαίο και να καταστρέψουν το ναυτικό μας, όταν αυτό ξεκινήσει από τη βάση του στο Γκιόλτζουκ, μαζί με τις ΗΠΑ, όπως έκαναν και στο Ναυαρίνο. Θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Αεροπορία μας λόγω της αδυναμίας της αεροπορίας μας. Σήμερα δεν είναι αδύναμη, αλλά στο μέλλον δεν ξέρουμε. Εάν αφήσετε αυτήν την Τουρκία χωρίς Αεροπορία, ανεπαρκή Αεροπορία και κατεστραμμένο Ναυτικό, τότε η Τουρκία θα επιστρέψει στα παλιά και θα προσπαθήσει να φτιάξει ξανά Ναυτικό».

Αναστάτωση για τα σχέδια των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη – «Χτίζουν μια νέα Σούδα»

Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση για τα σχέδια των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, με το θέμα να γίνεται μέχρι και πρωτοσέλιδο στη Hurriyet.

«Τα σχέδια του Δεδεαγάτς (σ.σ.: η συγκεκριμένη ονομασία στα τουρκικά σημαίνει δέντρο του παππού)», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας και κάνει λόγο για μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε μια ναυτική βάση.

«Χτίζουν στους Έλληνες μια νέα Σούδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η Hurriyet σχολιάζει πως μπορεί να προσεγγίζουν και τα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ, ενώ τονίζει ότι η Αλεξανδρούπολη απέχει μόλις 40 χιλ. από την Τουρκία.

Τουρκική ανησυχία υπάρχει και για την Κρήτη, όπου το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα χτιστούν οι κατάλληλες βάσεις προσγείωσης για τα F-35 στο νησί.

Η ενόχληση στη γειτονική χώρα πάντως είναι έκδηλη με το θέμα έχει λάβει μεγάλη έκταση και στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, που το παρουσίασαν σε δελτία ειδήσεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...