16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Νέα τραγωδία σε καταδίωξη μεταναστών. Νεκρός κάτοικος του Αγ. Βασιλείου σε σοκαριστικό τροχαίο!

Ημερομηνία:

Μια ακόμη καταδίωξη μεταναστών κατέληξε σε τραγωδία το πρωί της Κυριακής. Ένας νεκρός κάτοικος του Αγίου Βασιλείου και 12 μετανάστες τραυματισμένοι σοβαρά, είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε στη διασταύρωση της παλιάς Εθνικής Οδόυ Θεσσαλονίκης – Καβάλας με την Περιφερειακή του Χορτιάτη, μέσα στον οικισμό του Αγ. Βασιλείου.

Ένα Wolkswagen, καταδιωκόμενο, με 13 μετανάστες και κατεύθυνση από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μέσα στον οικισμό. Στη διασταύρωση, ένα Toyota Yiaris επιχείρησε να περάσει με πράσινο φανάρι αλλά το διερχόμενο Wolskwagen το χτύπησε με σφοδρότητα και το εκσφενδόνισε αρκετά μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα άλλο λευκό ΚΙΑ, το οποίο περίμενε επίσης στο φανάρι. Ο οδηγός του ΚΙΑ είδε το Yaris να έρχεται καταπάνω του. Μάλιστα η εξάτμιση του δεύτερου αποκολήθηκε με τέτοια δύναμη που περάσε μέσα στην καμπίνα του πρώτου οχήματος.

Το οχημα με τους μετανάστες προσπάθησε να συνεχίσει την πορεία του, με τους επιβάτες στιβαγμένους και σοβαρά τραυματισμένους αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει παρά για λίγα μόνο μέτρα. Όλοι οι μετανάστες που ήταν μέσα, 12 στον αριθμό τραυματίστηκαν, ενώ ο διακινητής, Μολδαβός στην καταγωγή, τελικά συνελήφθη από την αστυνομία.

O oδηγός του Yaris βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που διέλυσε το όχημα σε δύο κομάτια. Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος είναι σοκαριστικές με το πτώμα του άτυχου άνδρα σκεπασμένο, στο δρόμο. Πρόκειται για έναν 65χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό που μόλις είχε αφήσει τη μητέρα του στην Εκκλησία.

Οι διαμαρτυρίες για τις καταδιώξεις

Το δυστύχημα έφερε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα των καταδιώξεων μεταναστών που πλέον έχουν επεκταθεί σε κατοικημένους οικισμούς.

Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως στα Άβδηρα Ξάνθης, όπου καταγράφηκαν σοβαρές διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύχθηκαν μέσα στον οικισμό. Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί λόγω των καταδιώξεων ενώ αυτή τη φορά ένας κάτοικος ενός οικισμού βρήκε τραγικό θάνατο.

Εντύπωση προκαλεί ο ισχυρισμός της αστυνομίας ότι δεν καταδίωκε το όχημα αλλά το ακολουθούσε από την στιγμή που μπήκε στο χωριό. Εδώ η αστυνομία ακολουθεί την πάγια τακτική της μετά από τέτοιες περιπτώσεις να κάνει λόγο «διακριτική παρακολούθηση», δοκιμάζοντας την κοινή λογική. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις ένα όχημα που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα διακριτικά.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ