27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Νέα χείρα βοηθείας για τους ελαιοπαραγωγούς – 35% η μείωση παραγωγής ελαιολάδου στην Ιταλία

Ημερομηνία:

Σε επίπεδα λίγο πάνω από τους 300 χιλιάδες τόνους, έναντι 464 χιλιάδων τόνων πέρσι, αναμένεται να κυμανθεί η παραγωγή ελαιολάδου στη γειτονική Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ismea σε συνεργασία με τις πιο γνωστές ιταλικές οργανώσεις (AIFO, Cno , Unaprol και Unasco).

Το ποσοστό της κάμψης φτάνει το 35%, δηλαδή πάνω από 1/3. Η είδηση που φέρνει στη δημοσιότητα πρώτο το paseges.gr αποτελεί μια ακόμη καλή χροιά στο διαφαινόμενο success story για τον τομέα στη χώρα μας, τους παραγωγούς και φυσικά τις επιχειρήσεις, ενώ διαψεύδει στοιχεία σχετικής έκθεσης του ανεξάρτητου φορέα Oil World, η οποία δίνει την ιταλική παραγωγή στα ίδια επίπεδα με πέρσι!

Όπως εξηγούν ειδικοί του κορυφαίου ινστιτούτου, η πρόβλεψη για παραγωγή στους 302 χιλιάδες τόνους, αποτελεί μια μέση τιμή των προβλέψεων που κάνουν λόγο, η μεν πρώτη για παραγωγή στους 286 χιλιάδες τόνους (-38%), η δε δεύτερη στους 310 χιλιάδες τόνους (-33%).

Το σημαντικό αυτό ποσοστό πτώσης της παραγωγής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στις ασθένειες του δάκου κ.λπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ismea που φέρνει στο φως το paseges.gr, σε περιοχές της γείτονος όπως Απουλία, Καλαβρία, αναμένεται μείωση πάνω από 30% σε σχέση με το 2013, ενώ σε Σικελία και Καμπανία, η μείωση θα ξεκινήσει από το 20 και μπορεί να αγγίξει και το 40%!

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία (στα ιταλικά)

Αλέξανδρος Μπίκας / mpikas@paseges.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ