Σε επίπεδα λίγο πάνω από τους 300 χιλιάδες τόνους, έναντι 464 χιλιάδων τόνων πέρσι, αναμένεται να κυμανθεί η παραγωγή ελαιολάδου στη γειτονική Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ismea σε συνεργασία με τις πιο γνωστές ιταλικές οργανώσεις (AIFO, Cno , Unaprol και Unasco).
Το ποσοστό της κάμψης φτάνει το 35%, δηλαδή πάνω από 1/3. Η είδηση που φέρνει στη δημοσιότητα πρώτο το paseges.gr αποτελεί μια ακόμη καλή χροιά στο διαφαινόμενο success story για τον τομέα στη χώρα μας, τους παραγωγούς και φυσικά τις επιχειρήσεις, ενώ διαψεύδει στοιχεία σχετικής έκθεσης του ανεξάρτητου φορέα Oil World, η οποία δίνει την ιταλική παραγωγή στα ίδια επίπεδα με πέρσι!
Όπως εξηγούν ειδικοί του κορυφαίου ινστιτούτου, η πρόβλεψη για παραγωγή στους 302 χιλιάδες τόνους, αποτελεί μια μέση τιμή των προβλέψεων που κάνουν λόγο, η μεν πρώτη για παραγωγή στους 286 χιλιάδες τόνους (-38%), η δε δεύτερη στους 310 χιλιάδες τόνους (-33%).
Το σημαντικό αυτό ποσοστό πτώσης της παραγωγής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στις ασθένειες του δάκου κ.λπ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ismea που φέρνει στο φως το paseges.gr, σε περιοχές της γείτονος όπως Απουλία, Καλαβρία, αναμένεται μείωση πάνω από 30% σε σχέση με το 2013, ενώ σε Σικελία και Καμπανία, η μείωση θα ξεκινήσει από το 20 και μπορεί να αγγίξει και το 40%!
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία (στα ιταλικά)
Αλέξανδρος Μπίκας / mpikas@paseges.gr
Τρόμος στον πλανήτη επικρατεί μετά την κλιμάκωση στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, καθώς η Μόσχα απάντησε στα…
Θέση εμμέσως εναντίον της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από την Κ.Ο. της ΝΔ, χωρίς να τον κατονομάζει,…
Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Εδώ και λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση της…
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνονται…
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα 22/11, στον Περισσό,…
Την Κυριακή διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, σε μια…
This website uses cookies.