19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νέες ανακοινώσεις από συνάδελφους στο Κέντρο Υγείας Βάμου, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και Εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίθεση στον Δημήτρη Μακρέα

Ημερομηνία:

Συνεχίζουν να καταφθάνουν δελτία τύπου και ανακοινώσεις από συλλόγους, οργανώσεις και φορείς για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα.

Ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, έστειλαν και οι συνάδελφοί του στο Κέντρο Υγείας Βάμου, αλλά και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Χανίων.

Συνάδελφοι στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου

Με θλίψη και οργή, μάθαμε πως την Τετάρτη το βράδυ, άτομα που όπως όλα δείχνουν ανήκουν στο φασιστικό χώρο, χτύπησαν σοβαρά το φίλο και συνάδελφό μας Δημήτρη. Η μόνη αφορμή το ότι μίλησε με μετανάστη τον οποίον προπηλάκιζαν λίγο πριν οι επίδοξοι δολοφόνοι, η μόνη αιτία το ρατσιστικό μίσος και η βία που έχει μολύνει την κοινωνία μας.

Το ξέρουμε πως ο Δημήτρης θα γίνει γρήγορα καλά και αντί για ευχές του στέλνουμε την υπόσχεση πως δε θα ξαναανεχτούμε συμπεριφορές και ιδεολογίες που σπέρνουν το μίσος, πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην ξαναέχουμε χτυπημένους και δολοφονημένους συνανθρώπους μας

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Στις 25 Μαρτίου, έλαβε χώρα ένα γεγονός τραμπουκισμού μετανάστη, καθώς και μια άνανδρη και βίαιη δολοφονική επίθεση προς τον Δημήτρη Μακρέα. Ο λόγος του ξυλοδαρμού: Το γεγονός πως ο κύριος Μακρέας έκανε το “λάθος” να σταθεί δίπλα στον φίλο του μετανάστη.

Είναι λυπηρό εν έτει 2015 να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων ξεδιάντροπων περιστατικών βίας, που συνεπάγονται την διχόνοια, την μισαλλοδοξία, την ένταση του αυταρχισμού, και την διάβρωση του κοινωνικού ιστού. Αυτού του είδους οι πρακτικές καταδεικνύουν πόσο ολέθριες είναι για τους λαούς οι συνέπειες του ρατσισμού και του φασισμού.

Ο ρατσιμός ως αντίληψη, αλλά και ως συμπεριφορά, χρησιμοποιείται για να προκαλέσει φόβο, μίσος, και ιδιότυπο στιγματισμό απένατι -κυρίως- σε ευάλωτες κοινωνικές μειονότητες. Η ιστορία έχει αποδείξει πως ακόμα και ακραίες εγκληματικές συμπεριφορές αυτοτροφοδοτούνται απο ρατσιστικά κίνητρα και προκαταλήψεις. Δυστυχώς, κάποιοι “εθνικόφρονες”, στην προσπάθεια να επιβεβαιώσουν το εγώ τους και να βάλουν ένα τέλος στο υπαρξιακό τους αδιέξοδο, αδυνατούν να βρούν το θάρρος να επανακαθορίσουν την κοσμοθεωρία τους.

Η βία αναπαράγεται και αυτοτροφοδοτείται, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις που δηλητηριάζουν την κοινωνία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Απέναντι σε αυτές τις μισαλλόδοξες φασιστικές πρακτικές, οφείλουμε να αντιτάξουμε τις βασικές αξίες που συγκροτούν μια δημοκρατική κοινωνία. Τον αλτρουισμό, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, την αναγνώριση της διαφορετικότητας.

Είναι ευθύνη όλων μας η δημιουργία ενός κοινού δημοκρατικού κοινωνικού μετώπου που θα εμποδίσει την υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης, της προόδου και της ευημερίας. Ενός μετώπου για μια οικουμενική κοινωνία με επίκεντρο τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα.

Καλούμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/3/2015 στις 12:00 στην Πλατεία Αγοράς, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό. Η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση όλων μας.

Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Χανίων

"google ad"

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε ο συμπολίτης μας Δημήτρης Μακρέας από ομάδα φασιστοειδών με αφορμή το ότι υπερασπίστηκε μετανάστη που τα ίδια άτομα τραμπουκάριζαν εναντίον του. !

Ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους πολίτες των Χανίων με όλους τους εργαζόμενους , ώστε να ενεργοποιηθούμε για μια ακόμα φορά απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές και δράσεις .

Καλούμε όλους και όλες ,να συμμετέχουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σαββατο 28 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι,στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς .

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...