18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Νέες αντιδράσεις από ΝΔ: ΔΑΚΕ και Πουπάκης για τις προσβλητικές δηλώσεις Βέμπερ ενάντια στην Ελλάδα και τους Έλληνες

Ημερομηνία:

Επιτέλους, μετά από χρόνια σιωπής, στελέχη και από τη ΝΔ αντιδρούν στις προσβολές κυρίως εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενάντια στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Μετά τις δηλώσεις Τατούλη ο οποίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις Βέμπερ “απαράδεκτες και αντιδημοκράτικες” και η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα αλλά και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Πουπάκης προέβησαν σε δηλώσεις. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ επίσημα δεν έχει αντιδράσει ακόμα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βέμπερ απαίτησε τη συγνώμη του Έλληνα πρωθυπουργού για τις απαιτήσεις που προβάλλει η Ελλάδα.

Επιστολή Κ. Πουπάκη

Στην ανοιχτή επιστολή στον Μανφρεντ Βέμπερ, πρόεδρο του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρώην ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κώστας Πουπάκης, με αφορμή την επίθεση του Βέμπερ στον έλληνα Πρωθυπουργό μιλά για ανθελληνικό παραλήρημα, «κατά την μικρόψυχη και προπαγανδιστική ομιλία του σήμερα».

Παράλληλα, αναφέρεται στο ΕΛΚ με τον χαρακτηρισμό «κατ’ ευφημισμό μόνο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»

Δεν είναι αυτή κ. Βέμπερ η Ευρώπη που θέλουμε και πιστεύουμε, η Ευρώπη των Εθνών, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης, που είχαν οικοδομήσει, ηγέτες σαν τον Β. Ζισκάρ ντ´ Εστέν και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Δεν είναι αυτά τα οικονομικά στοιχεία στην Ελλάδα που αναφέρετε, μια χώρα με διαρρηγμένο τον κοινωνικό ιστό, οικονομικά χρεωκοπημένη με χιλιάδες αυτοκτονίες, συσσίτια και εκατομμύρια φτωχούς.

Το μόνο που είναι ίδιο είστε εσείς κ. Βέμπερ-έχοντας και προσωπική άποψη, ο ίδιος όλες τις εποχές, όταν με το ίδιο μένος εναντίον της Ελλάδος και του λαού της, μας αποδοκιμάζατε στο παρελθόν μαζί με τους υπόλοιπους συμπατριώτες σας στο ΕΛΚ -χτυπώντας μάλιστα τις γροθιές σας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, όταν η τότε η Ν.Δ σαν αντιπολίτευσή, είχε αποφασίσει να μην στηρίξει τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική που εσείς για τον Ελληνικό λαό- απαιτούσατε να εφαρμόσει!

Δυστυχώς είστε Πρόεδρος ενός -κατ’ ευφημισμού-μόνο Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Και η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα

Την αποδοκιμασία των δηλώσεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ζητά με επιστολή που απέστειλε στην Ένωση Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW), ζητά η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Ιδιωτικού Τομέα (ΔΑΚΕ Ι.Τ.).

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων, «ότι ο κ. Βέμπερ, δεν συμπεριέλαβε στην αιχμηρή, αντιευρωπαϊκή, ανάλγητη και λαϊκιστική τοποθέτησή του καμία κριτική για τα αδιέξοδα προγράμματα ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόστηκαν στην πατρίδα μας από την υπαγωγή της στο Μεικτό Μηχανισμό Στήριξης έως και σήμερα.

Υποστηρίζει επίσης ότι έννοιες όπως είναι «η “περισσότερη Ευρώπη”, η “σάρκα” του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και το “πνεύμα” του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου με τους εμβληματικούς στόχους της εδαφικής συνοχής και της πραγματικής σύγκλισης, βρίσκονται στη σύγκριση με τα υψηλά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, και όχι με τα κατώτατα όρια όπως Βουλγαρία και Σλοβακία».

Καταλογίζει τέλος στον κ. Βέμπερ, «ανθελληνική ρητορική και πρακτική», η οποία «πυροδοτεί το αναγκαίο συναινετικό κλίμα σε επίπεδο θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων, είναι ασύμβατη με το περιεχόμενο και τις θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. και εξυπηρετεί κατεστημένα συμφέροντα και “επώνυμες” οικονομικές ελίτ».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...

Απεργία και στα πλοία την Πρωτομαγιά – Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία...