20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέες, καλαίσθητες κατευθυντικές πινακίδες τοποθέτησε ο Δήμος Χανίων σε κεντρικά σημεία της πόλης

Ημερομηνία:

Είκοσι (20) νέοι, κατευθυντήριοι ιστοί με πινακίδεςπου αποτυπώνουν την απόσταση και τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε κάθε προορισμό, τοποθετούνται από τον Δήμο Χανίων αυτό το διάστημα,σε κεντρικά – κομβικά σημεία της πόλης των Χανίων.

Οι νέοι ιστοί που έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του περαστικού, καθώς περιλαμβάνουν από έξι (6) κατευθυντικές πινακίδες έκαστος,  αναγράφουν το όνομα του σημείου ενδιαφέροντος στα ελληνικά και τα αγγλικά, και παρέχουν στον πεζό την πληροφορία του χρόνου σε βάδην και της απόστασης σε χιλιόμετρα,από το σημείο της πινακίδας έως τον επιθυμητό προορισμό.

Η τοποθέτηση των πινακίδων έγινε με μεριμνά των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα του Γραφείου Παλιάς Πόλης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης  Προγραμματισμού & Πληροφορικήςκαι του Τμήματος Τουρισμού, ενώ το έργο έχει ως σκοπό να προβάλει και να ενισχύσει την επισκεψιμότητα αξιόλογων σημείων ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη των Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκηςσε δήλωσή του για την τοποθέτηση των σημάνσεων, ανέφερε εκτός των άλλων: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και περήφανοι, γιατί οι νέες πινακίδες αποτελούν μια ακόμα πινελιά που θα αναδείξουν αξιόλογα σημεία που προσφέρουν τα Χανιά, δίνοντας και ένα ακόμα κίνητρο για περπάτημα και περιήγηση στις όμορφες διαδρομές της πόλης μας».

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν επίσης και ειδικές πινακίδες σε κάθε ένα σημείο ενδιαφέροντος, με σύντομη περιγραφή του σε ελληνικά και αγγλικά, καθώς και πινακίδες που προβάλλουν την κάθε θεματική διαδρομή,αλλά και το συνολικό δίκτυο των διαδρομών μέσα στον αστικό ιστό και την παλιά πόλη.

Τέλος, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μέρος τουσυνολικού έργουπου εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, με τίτλο: «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής» (Revitalizing the Core for Development – RECODE) και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΠ Κρήτη 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού, 154.960,90 ευρώ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...