21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέες καταγγελίες για αρνητές: Στην Πάτρα έδωσαν 650 ευρώ για εμβόλιο πάνω από το μπουφάν

Ημερομηνία:

Σοβαρή καταγγελία για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Πάτρα τα οποία φέρεται να αποκτούν αρνητές με το κατάλληλο αντίτιμο σε γιατρό εμβολιαστικού κέντρου.
Καταγγελία για «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Πάτρα έναντι αμοιβής σε γιατρό φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με την υπόθεση να θυμίζει εκείνη με τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας γνωστοί αντιεμβολιαστές στην τοπική κοινωνία κυκλοφορούν με πιστοποιητικά εμβολιασμού. Πολίτης λοιπόν καταγγέλλει στην εφημερίδα ότι πληροφορήθηκε πως αποκτήθηκαν έναντι 200 ευρώ το ένα από εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας με την εμπλοκή ενός γιατρού.

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για 4 άτομα. Στο τέταρτο, που ήταν η πεθερά μου, πλήρωσα μόνο 50 γιατί ήδη είχε κάνει την α’ δόση και γλίτωσε τη β’» φέρεται να έλεγε άνδρας επιχειρηματίας, ο οποίος στην σελίδα του στο διαδίκτυο αναφέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο και ότι είναι «αρνητής», όμως διαθέτει πιστοποιητικό, ενδεχομένως με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε.

«Μα δεν μπορούν να βάλουν μία κάμερα να δουν τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο; Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν! Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι» φέρεται να λέει η καταγγέλλουσα, που είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στη Πάτρα.

Για την καταγγελία έχει ενημερωθεί ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος διερευνά το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της Καρδίτσας, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού ψευδώς ότι έκαναν εμβόλιο κατά του κορονοϊού άτομα που ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη γιατρού, έμπαινε παράνομα και δήλωνε ως «εμβολιασμένους» ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν ποτέ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος, στα οποία δεν υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή του ιατρού, όπως ορίζεται. Ωστόσο, στην περίπτωση της Πάτρας, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, «όλα τα κανονίζει ο γιατρός» κι επομένως δεν λείπουν σφραγίδες ή οτιδήποτε άλλο, που θα μπορούσε να συντελέσει, ώστε να αποκαλυφθεί η κομπίνα!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...