18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Νέες περικοπές άμεσων ενισχύσεων

Ημερομηνία:

Η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ για την νέα ΚΑΠΝέο «τσεκούρι» στο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς προοιωνίζονται οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της περιόδου 2014 – 2020, την ίδια ώρα που η τρικομματική συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει επισήμως τα αποτελέσματα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» στην οποία επιδίδεται τους τελευταίους μήνες. Τα μέχρι σήμερα σενάρια που έχουν παρουσιαστεί και η καταρχήν συμφωνία σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, προβλέπουν σημαντικές μεταφορές πόρων από τις άμεσες αγροτικές επιδοτήσεις, στο λεγόμενο «δεύτερο Πυλώνα» – υπέρ προγραμμάτων «ανάπτυξης της υπαίθρου» – καθώς και στη μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα που προσανατολίζεται στη λεγόμενη «πράσινη γεωργία».

Το σύνολο των κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΚΑΠ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι μειωμένα κατά 15% σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, που στην πράξη όμως αν συνυπολογιστούν μια σειρά άλλες περικοπές που ετοιμάζονται στην πορεία, το ποσοστό αυτό για τις άμεσες ενισχύσεις των Ελλήνων παραγωγών μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο επισημαίνεται πως η διάθεση του 30% των εθνικών κονδυλίων για τις άμεσες ενισχύσεις θα πρέπει να γίνεται «υπό όρους και σε συμμόρφωση με δεσμευτικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ