14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Νέες υψηλές επισκέψεις: Στη Σούδα ο Διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Την Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα τα Χανιά και τη Σούδα επισκέπτεται σήμερα ο Διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ Vice Admiral Colin J. Kilrain (USN), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Kilrain πρόκειται να επισκεφθεί το ΚΕΝΑΠ, το SOCCE FW και την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Χθες Τετάρτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με τον Διοικητή των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποστολή και λειτουργία του Special Ops Component Command (SOCCE FW), το οποίο έχει συσταθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη, σε συνεκπαιδεύσεις που δύνανται να υλοποιηθούν καθώς και στις ενέργειες που απαιτούνται για την εκπλήρωση της συμμαχικής στοχοθεσίας στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων.

1-9
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στο γραφείο του, με τον Διοικητή των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NATO Special Operations Headquarters-NSHQ Commander), Vice Admiral Colin J. Kilrain (USN), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2017.

Κατά την επίσκεψη του NSHQ Commander στο ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις διμερούς ενδιαφέροντος με αρμόδιους επιτελείς.

Ακολούθως, ο NSHQ Commander επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, όπου παρακολούθησε δραστηριότητες, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των εν λόγω μονάδων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...