17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Νέος Κόσμος: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την εκτέλεση του 44χρονου

Ημερομηνία:

Στην εκτίμηση ότι πίσω από την εκτέλεση του 44χρονου νονού της νύχτας τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται ακριβό «συμβόλαιο θανάτου» της greek mafia έχουν καταλήξει οι αρχές.

Οι δράστες εκτέλεσαν με σχεδόν 100 σφαίρες τον 44χρονο και η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι με την συγκεκριμένη δολοφονία έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος αίματος με 16 δολοφονίες και μία απόπειρα τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο 44χρονος, γνωστός στον κόσμο της νύχτας με το ψευδώνυμο “Ζαμπόν” φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia»και να κρατούσε τα ηνία του υπόκοσμου σε βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, ενώ το όνομά του εμπλέκονταν σε δύο μεγάλες δικογραφίες για το χώρο της νύχτας, το 2012 και το 2015.

Είχε κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα δολοφονίας, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί και σε ένοπλες επιθέσεις.

Το 2018, στον Πειραιά, είχε πέσει και πάλι θύμα δολοφονικής επίθεσης και τον είχαν πυροβολήσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά γλίτωσε, γιατί μπλόκαρε το πιστόλι του δράστη, ενώ δέχτηκε γρήγορα τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο τυχερός.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που κυκλοφόρησε, ο 44χρονος βρίσκονταν στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού και τη στιγμή που προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητό του, οι δράστες σταμάτησαν πίσω του με ένα κλεμμένο τζιπ μάρκας Lexus, και γάζωσαν με καλάσνικοφ το αυτοκίνητό του με συνεχείς ριπές.

Στο βίντεο ο εκτελεστής διακρίνεται να ανοίγει την πόρτα και να δίνει τη χαριστική βολή στο θύμα ώστε να είναι σίγουρος πως είναι νεκρός ο 44χρονος, μιας και το τζιπ του ήταν θωρακισμένο.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών και τα κινητά τηλέφωνα του θύματος έχουν μπει τώρα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Οι δράστες, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 44χρονου, διένυσαν μια πολύ μεγάλη απόσταση από τον Νέο Κόσμο μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί, όπου εγκατέλειψαν φλεγόμενο το τζιπ, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Από τις αρχές λαμβάνεται συνεχώς μεγάλος αριθμός από βιντεοληπτικά υλικά που αναλύονται καρέ-καρέ, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρχε ομάδα υποστήριξης και πως διέφυγαν οι δράστες από το σημείο.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας μπαίνουν βεβαίως και όλες οι ηχηρές εκτελέσεις στον κόσμο της Μαφίας ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις έχθρες, τις συμμαχίες και τις βεντέτες που έχουν ανοίξει. Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια άλλωστε μία σειρά από δολοφονίες ιχνηλατούν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Αρχές.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύονται τα δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος, τα οποία είχε μαζί του. Έχουν επίσης μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια τόσο το όχημα του θύματος, το πιστόλι τύπου των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε και δεν χρησιμοποίησε, καθώς επίσης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρες στη θαλάμη, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ.

Βεβαίως έχουν πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους αφού πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις συναντούν κλειστά στόματα και οι πρωταγωνιστές ξέρουν να φυλάγονται. Το μόνο σίγουρο είναι αυτοί που κρύβονται από πίσω έπληξαν μία ισχυρή αντίπαλη πλευρά και ενισχύθηκαν εκείνοι και αυτό από μόνο του προσφέρει μια κατεύθυνση για τις έρευνες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ