16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Νέο κόμμα δεξιά της ΝΔ; – Συζητήσεις «Παλαιοκαραμανλικών» και στο βάθος… Βελόπουλος

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τη στήλη των Παραπολιτικών “Θεωρείο” της “Καθημερινής”, “το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις για νέο κόμμα στα δεξιά της Ν.Δ. είναι πιο εντατικές. Θα μου πείτε, ποιος τις κάνει;

Είναι ένα μπλοκ «παλαιοκαραμανλικών», και «σαμαρικών», που έχει βρει κοινό κώδικα. Στα δεξιά της Ν.Δ. υπάρχει ήδη ο Βελόπουλος και αυτό είναι γνωστό,  δεν είναι σε κάποια συνεννόηση μαζί του. Αντίθετα, κάποιοι εξ αυτών είχαν αναζητήσει στέγη στην Ελληνική Λύση, αλλά βρήκαν κλειστές πόρτες.

Ετσι οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ θέλει απλά ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα, κάτι που βολεύει κατά κάποιον τρόπο και τη Ν.Δ., καθώς καταλαμβάνει «ελεγχόμενα» τη δεξιά πτέρυγά της. Οι ίδιοι μάλιστα λένε πως ο Βελόπουλος λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης καθώς εγκλωβίζει έναν χώρο που είναι πάνω από 9% στο «ευτελές» 4% που λαμβάνει το κόμμα του. Με απλά λόγια, έχει χτίσει ένα δυάρι σε ένα οικόπεδο που σηκώνεις μεζονέτα”.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΝΚΑ: 20% πιο ακριβό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος – Στα 178,85 ευρώ για 4 άτομα

Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποδεικνύεται σημαντικά ακριβότερο σε σχέση με πέρσι,...

«Δεν είχε δικαίωμα στη σιωπή»: Τι πραγματικά συνέβη με τον «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού ως «Φραπές», στην...