23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Νέο παραλήρημα Νετανιάχου: «Ή εμείς ή τα τέρατα» – Σφαγή στη Γάζα για να… «επιστρέψουμε το χαμόγελο στους πολίτες μας»

Ημερομηνία:

Ενώ το Ισραήλ τιμά σήμερα την Ημέρα Μνήμης, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη σφαγή από το εβραϊκό κράτος στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια μάχη για τη συνέχιση της ύπαρξης του Ισραήλ.

«Το διακύβευμα του πολέμου είναι αυτό: είτε εμείς, το Ισραήλ, είτε αυτοί, τα τέρατα της Χαμάς», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στην τελετή της Ημέρας Μνήμης στο όρος Χερτζλ, όπου βρίσκεται το κύριο στρατιωτικό νεκροταφείο του Ισραήλ.

«Είτε συνεχίζουμε να υπάρχουμε, να έχουμε ελευθερία, ασφάλεια και ευημερία είτε αφανισμός, σφαγή, βιασμός και υποδούλωση», συνέχισε.

Επτά μήνες μετά την άνευ προηγουμένου συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ είναι «αποφασισμένο να κερδίσει αυτή τη μάχη» και ότι ο εχθρός «θα συνεχίσει να πληρώνει υψηλό τίμημα για τις τερατώδεις του πράξεις».

Μια νίκη επί της Χαμάς θα σήμαινε ότι θα επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στο σπίτι, είπε ο Νετανιάχου. Μια τέτοια νίκη θα «εξασφαλίσει την ύπαρξη μας και το μέλλον μας».

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ σε παρόμοιο τόνο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τον πόλεμο.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος που θα συνεχιστεί μέχρι να επιστρέψουμε τους ομήρους μας, να συντρίψουμε την εξουσία της Χαμάς και τις στρατιωτικές της δυνατότητες και να επαναφέρουμε το κράτος του Ισραήλ στην ευημερία και τη δημιουργικότητά του και να επιστρέψουμε το χαμόγελο στους πολίτες μας», συνέχισε ο υπουργός.

Σχεδόν 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Το Ισραήλ τιμά σήμερα την ετήσια Ημέρα Μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες και τα θύματα τρομοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νετανιάχου, ένας άνδρας στεκόταν κρατώντας μια ισραηλινή σημαία με το «7/10» με κόκκινο χρώμα, μια προφανής αναφορά στην άρνηση του Νετανιάχου να αναλάβει την ευθύνη για τις αποτυχίες της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διεκόπη επίσης προς το τέλος της ομιλίας του με φωνές «Μου πήρες τα παιδιά μου», από αρκετούς παρευρισκόμενους.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα μεγάλο πλήθος να φεύγει από το όρος Χερτζλ καθώς ο Νετανιάχου άρχισε να μιλάει, σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία εναντίον του.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...