24.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Το στοίχημα είναι οι εθνικές εκλογές, δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ηθική

Ημερομηνία:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που έκοψε πρώτος το νήμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με αξιόλογη διαφορά, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, με το βλέμμα στην επόμενη Κυριακή.

Έκανε μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων, αποκωδικοποίησε τα μηνύματα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για τα διακυβεύματα που κρίνονται την επόμενη Κυριακή, τα οποία αναμένεται να αναδειχθούν και στο debate μεταξύ των δύο μονομάχων, τη διεξαγωγή του οποίου ήδη ζήτησε ο Χάρης Δούκας με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι θετικός.

Με τον αέρα του νικητή που του εξασφάλισε το 29,64% έναντι του 21,41% του Χάρη Δούκα που έδωσε μάχη με τον Παύλο Γερουλάνο για τη δεύτερη θέση, ο κ. Ανδρουλάκης προτάσσει την ενότητα και την ανάδειξη του κόμματος σε αντίπαλο δέος για τη ΝΔ, όπως είχε τονίσει και στη συνέντευξή του στο in. Ενδεικτικές οι πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που μίλησε για «σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη» ευχαριστώντας τους πολίτες για την υψηλή συμμετοχή.

«Το μεγάλο στοίχημα»

«Οι πολίτες μας τίμησαν και θα επιλέξουν τώρα για τον δεύτερο γύρο.  Τα πράγματα έχουν πάρει μια ανοδική τροχιά. Πρέπει να είμαστε σοβαρή χωρίς λαϊκισμούς» τα πρώτα λόγια του.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι οι εθνικές εκλογές» σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ηθική».

Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις 300.000 που πήγαν να ψηφίσουν λέγοντας πως είναι πολύ μεγάλο μέγεθος. «Τα πήγαμε πολύ καλά στην προσέλευση και επί της διαδικασίας. Όλα πήγαν εύρυθμα και αυτό μας τιμά όλους», ανέφερε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε θετικός να γίνει debate και πλέον αναμένουμε τον ορισμό της ημερομηνίας για την τηλεμαχία.

Προανήγγειλε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση στα μεγάλα κοινωνικά θέματα που αφορούν τους πολίτες. «Πρέπει να τα επικοινωνήσουμε καλύτερα. Χρειαζόμαστε μια πιο ριζοσπαστική επικοινωνιακή πολιτική». Οργανωτικά είπε πως θα δείτε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ μετά την Κυριακή. Εξήγησε πως δεν είναι εύκολα τα πράγματα και υποσχέθηκε πως θα βελτιώσει τα πράγματα.

Αποδέχθηκε με χαρά να συνεδριάζει τακτικότερα η Κεντρική Επιτροπή.

Για τον δεύτερο γύρο 

«Περιμένω να κάνουμε ότι κάναμε μέχρι αυτήν την Κυριακή. Σοβαρότητα, ήθος, πολιτικός πολιτισμός. Νικητής στο τέλος θα είναι το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η πατρίδα χρειάζεται ένα χρήσιμο κόμμα που θα παράγει έργο» ανέφερε στη συνέχεια. Μίλησε για τους συνυποψηφίους τους λέγοντας πως μπορούν να κάνουν καλή δουλειά και να βάλουν σε τροχιά το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει ισάξια τη Ν.Δ.

in.gr
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους “πατέρες” του microRNA το Νόμπελ Ιατρικής

Οι Αμερικανοί Victor Ambros (Βίκτορ Αμπρος) και Gary Ruvkun...

Στο Κίεβο ο CEO των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε...