23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Νίκος Ζωϊδάκης: Η Κρήτη χορεύει κότσαρι και ο Πόντος μαντινάδες | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Η Κρήτη χορεύει κότσαρι και ο Πόντος μαντινάδες». Με αυτή την ατάκα ο Νίκος Ζωϊδάκης έδωσε το σύνθημα ώστε χιλιάδες Πόντιοι και Κρητικοί να αρχίσουν τους χορούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πατρίδα Ημαθίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς», από τις 20 έως 26 Ιουλίου.

Άρωμα Κρήτης πλημμύρισε το βράδυ της Τρίτης το γήπεδο της Πατρίδας Ημαθίας, με τον δημοφιλή λυράρη Νίκο Ζωϊδάκη να ξεσηκώνει Πόντιους και Κρητικούς με τις δοξαριές και τις μαντινάδες του.

«Σ’ όλο τον κόσμο όμορφες γυναίκες κατοικούνε, όμως οι Πόντιες και οι Κρητικές, όλες τις ξεπερνούνε», ήταν μια από τις μαντινάδες του Νίκου Ζωϊδάκη.

Την βραδιά άνοιξε το χορευτικό του συλλόγου Κρητικών νομού Ημαθίας που χόρεψε γνωστούς χορούς της Κρήτης, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε ένα δυνατό κρητικό γλέντι κάνοντας τους παρευρισκομένους να χορεύουν μέχρι το πρωί.

Σήμερα, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτο κέφι και χορό. Τη σκυτάλη παίρνουν η Πέλα Νικολαΐδου και το χορευτικό τμήμα Μικρασιατών Ημαθίας.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=QGdaJ-sCaPw”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=I8f8CzOk2w4″]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ul4rQUPh_yc”]

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ...

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα...

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν...