17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Νίκος Ηγουμενίδης: Ηθικό και ιστορικό χρέος της Κυβέρνησης να προχωρήσει απέναντι στην άρνηση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις

Ημερομηνία:

Με αφορμή την απόρριψη από τη γερμανική βουλή των ψηφισμάτων της Αριστεράς και των Πρασίνων για τις κατοχικές αποζημιώσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η γερμανική Βουλή απέρριψε για μια ακόμη φορά τα ψηφίσματα της Αριστεράς και των Πρασίνων για τις κατοχικές αποζημιώσεις. Το γεγονός δεν προξενεί βεβαίως καμία εντύπωση. Είναι συνέχεια της συστηματικής άρνησης από πλευράς Γερμανίας για την ηθική και ιστορική της υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα. Για την χώρα μας το ερώτημα πλέον δεν είναι γιατί το απέρριψε η Γερμανική Βουλή, αλλά σε ποιες ενέργειες έχει σκοπό να προχωρήσει η ελληνική πλευρά.

Η Ελλάδα οφείλει από πολιτική και νομική σκοπιά να αξιοποιήσει το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής που έχει από το 2019 ανοίξει τον δρόμο. Παράλληλα, οφείλει να επιστρατεύσει μια σειρά από σύγχρονες πηγές, μελέτες και έρευνες που περιλαμβάνουν πολιτικές-νομικές ενέργειες και πρόσθετα επιχειρήματα στη φαρέτρα μας, καθώς και όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις στο εξωτερικό που κόντρα στο γερμανικό κατεστημένο επαναφέρουν το θέμα. Και, τέλος, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αποφασιστικά, ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και οι αξιώσεις της χώρας μας έγκυρες, ενεργές και διεκδικήσιμες μέχρι την οριστική ικανοποίηση τους».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...